Ponedjeljak, 6.08.2007.

KRONIKA 92

Prema informacijama iz Policijske postaje Sinj tijekom jučerašnjeg dana u Sinju nije zabilježeno niti jedno narušavanje javnoga reda i mira.

MINISTAR VUKELIć PRIMIO RADNIKE DALMATINKE

Ministar gospodarstva Branko Vukelić jučer je u Sinju primio predstavnike radnika Dalmatinke, kojima je kazao da će Vlada razmotriti uvjete iz ugovora o prodaji Dalmatinke tvrtki La Distributrice. Ukoliko se utvrdi da nisu ispunjeni uvjeti iz Ugovora poduzet će se koraci za njegov raskid.
Na sjednici državnog GSV-a, koja će se 20. kolovoza održati u Splitu, raspravljat će se o problemima radnika Dalmatinke Nove. Prije početka sjednice u Sinju ministar Vukelić će održati sastanak s radnicima na kojem će ih upoznati dokle se stiglo u rješavanju njihovih probema.

Iako je predsjednik Uprave Dalmatinke Nove Gianfranco Ladini u četvrtak uputio dopis na Hit radio u kojem stoji da su svim radnicima Dalmatinke nove s danom 1. kolovoza ove godine uplaćene plaće za ožujak, travanj i svibanj, predstavnik radnika Neven Poljak kaže da to nije točno.

BLAGDAN VELIKE GOSPE

Danas počinje devetnica Gospi Sinjskoj. Krunica i molitva devetnice bit će svakoga dana u 18 sati i 15 minuta, a sveta misa u 19,00 sati.
Tijekom devetnice propovijedat će fra Svetozar Kraljević, fra Ante čovo i fra špiro Marasović.

Počela su i hodočašća vjernika. Jutros u 7,00 sati služena je sveta misa za vjernike sela župe Gospe Sinjske - Glavice, a u 9,00 sati hodočasnike iz župe Otok - Udovičići.

POTPISIVANJE KOLEKTIVNOG UGOVORA

Sutra s početkom u 11,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja upriličit će se prvo potpisivanje Kolektivnog ugovora između Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske i Grada Sinja.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

U hotelu Alkar postavljena je izložba slika Andrije Bareze. U Galeriji Galiotović još danas i sutra može se pogledati retrospektivna izložba radova kipara i slikara Ive Filipovića Grčića.
U Muzeju Cetinske krajine otvorena je izložba Antuna Vrlića «Staklo 1997-2007», U Vrličkoj ulici br. 6 izložba slika sinjanke Nina Lovrić, u Palači Tripalo izložba radova Eda Kerekeš- Kraljević «Već viđeno», u ulici Kvartiri izložbu slika otvorila je Vesna Bader.

Sutra će se u hotelu Alkar, s početkom u 19,00 sati održati predstavljanje knjige Dušana Vire «Slobodan Milošević - anatomija zločina». O knjizi će govoriti akademik Dušan Bilandžić, dr. Mate Granić i stožerni brigadir u miru Ante Kotromanović.

Sutra u 20,00 sati na košarkaškom igralištu u Sinju počinje tradicionalni 12. malonogometni turnir.

SPORT

Danas su trebale početi pripreme igrača NK Tekstilac, no zbog smrti dugogodišnjeg igrača i djelatnika Marka Botice, odgođene su za sutra u 18,00 sati.
Pokop Marka Botice bit će danas u 16,00 sati na groblju Svetoga Frane u Sinju.