Subota, 6.07.2013.

U Sinju prikupljeno 75 doza krvi

U Sinju je danas održana redovna, 14. ovogodišnja akcija darivanja krvi u organizaciji GD Crvenog križa Sinj. Prikupljeno je 75 doza, a 10 davatelja je odbijeno zbog zdravstvenih razloga.
Suorganizatori današnje akcije su Klub DDK Sinj, Udruga navijača Hajduka Torcida Cetinski kraj i Braniteljska zadruga Patriot, a odazvali su joj se i drugi davatelji.
Podsjetimo, s Transfuzijskog odjela KBC-a Split prije nekoliko dana upućen je apel građanima da se uključe u akcije darivanja krvi kako bi se ublažila nestašica krvi u splitskom KBC-u.
Već nekoliko godina sinjski Crveni križ tijekom srpnja organizira nekoliko akcija krvi, pa će se do kraja mjeseca održati još tri,  u Dicmu 20. srpnja, u Sinju 26. srpnja i u Tijarici 31. srpnja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mlada misa fra Antonia Mravka

Nakon 11 godina Gala će dobiti jednog svećenika, fra Antonia Mravka rođenog 1987. godine.
Svoju mladu misu fra Antonio će reći u nedjelju 7. srpnja. Svečano euharistijsko slavlje upriličiti će se na športskom centru pokraj  Crkve Svih Svetih u Gali u 10,30 sati. Mladomisnički kum fra Antoniu bit će fra Nikica Ajdučić, a na misnom slavlju propovjednik će biti fra Ante Akrap. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počelo čišćenje bazena

Danas je počelo čišćenje školjke Gradskog bazena u Sinju, kako je  prije dva dana i najavio voditelj Stipe Blajić.
Podsjetimo, prije nekoliko dana Hypo banka, najveći vjerovnik tvrtke Tim sport koja ima koncesiju nad bazenom, dala je suglasnost Gradu Sinju za njegovo korištenje. Nakon dobivanja pisane suglasnosti pristupilo se pripremi za sezonu kupanja koja ove godine kasni mjesec dana.
Nakon što školjka bude očišćena, počet će punjenje vodom, za što je potrebno najmanje dva dana, a zatim je potrebno čekati da se voda ugrije na optimalnu temperaturu za kupanje.
Prema svemu sudeći, Sinjani bi se u Gradskom bazenu mogli početi kupati krajem idućega tjedna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR