Petak, 6.07.2012.

Glavan ugostio FischeraGradonačelnik Ivica Glavan jučer je primio u oproštajni posjet njemačkog veleposlanika u Hrvatskoj dr. Bernda Fischera. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

BMW Zagora organizira natjecanje

Auto klub BMW Zagora narednog vikenda, točnije u subotu, organizira automobilističku utrku u autoslalomu i super-slalomu, što će biti tek drugo takvo natjecanje upriličeno na području Hrvatske.
Samo natjecanje bit će održano u subotu, 8. lipnja, s početkom u 10 sati na lokaciji kao i dosada, Županijskoj cesti Trilj-Bisko koja će biti zatvorena za sav promet u vremenu od 7 - 19 sati.

Četvrta je to po redu takva priredba u organizaciji SAK BMW-a Zagora, a osim uobičajenog autoslaloma (A9), organizatori najavljuju i super-slalom kao disciplinu koja je tek jednom održana na tlu Republike Hrvatske, što će svakako biti poseban doživljaj za sve posjetitelje, ali i natjecatelje.

Otvaranje natjecanja, kao i sam start bit će ispred triljske ambulante.

Organizatori također najavljuju bogat popratni program, mnoštvo dobre zabave, veliku ponudu jela i pića, a bit će tu prisutne i hostese i mažoretkinje.

Za sve one koju eventualno mogu pomoći ovu priredbu financijskim sredstvima, otvoren je i žiro račun HPB - 2390001-1100360468 ili se javite na kontakt broj g. Roguljića 099 670 5219.

S obzirom da će cesta biti zatvorena 12 sati, preporučuju se obilazni pravci preko mosta na Cetini te preko Brnaza, Turjaka i Košuta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

KOLUMNA Ante Raos: Samopouzdanje

Ako vjeruješ znači kako si istinski posvećen svojim riječima i mislima, očekuješ kako ćeš svojim djelovanjem ostvariti ono što ti je povjereno. Takvo životno opredjeljenje pruža ti stabilnost, sigurnost, smirenost, mirnoću u odlučivanju. Vjera je ta koja nas uči ispravnosti, navodi nas na put kojim trebamo hodati, omogućuje nam da u sebi probudimo skrivene talente. Ipak postoje oni koji će reći kako oni ne vjeruju. Uzmimo primjer vožnju automobilom i postavimo si jedno banalno pitanje. Vjerujemo li ako smo umjereni i pažljivi u vožnji kako je rizik i opasnost od nezgode manja u odnosu na nekontroliranu i brzu vožnju? Dakle mi smo ti koji biramo brzu ili umjerenu vožnju, a znamo kako će nam brza vožnja donijeti veće uzbuđenje i manju sigurnost, dok će nam umjerena vožnja donijeti veću sigurnost i manje uzbuđenje. U jednom i drugom izboru prisutna je vjera u koju je utkano znanje, znanje za sposobnost izbora. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Odlikovan general ŠimacPredsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović jučer je umirovljenom general bojniku Hrvatske vojske Petru Šimcu uručio odlikovanje Red kneza Domagoja s ogrlicom. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U subotu akcija darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, Klub navijača Hajduka 'Torcida Cetinski kraj' i Braniteljska zadruga 'Patriot' organiziraju još jednu akciju dragovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u subotu, 07. srpnja, u prostorijama sinjskog Crvenog križa, u vremenu od 9 do 13 sati.
Na Transfuzijskom odjelu KBC-a Split nedostaje svih krvnih grupa, stoga organizatori pozivaju sve ljude u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji, kako bi se prikupio što veći broj doza ove dragocjene tekućine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR