Utorak, 6.07.2010.

"Klape Gospi Sinjskoj"

Uoči Alke i Velike Gospe u Sinju će se, 6. kolovoza, održati 2. festival posvećen Gospi pod nazivom «Klape Gospi Sinjskoj».
Jedanaest renomiranih klapa izvest će po dvije skladbe, i to po jednu novouglazbljenu i jednu izvornu pučku pjesmu, kazao je član organizacijskog odbora Mojmir Čačija.
Prošlogodišnja pobjednica festivala Klapa Sinj ove godine neće sudjelovati u natjecateljskom dijelu, već će zabavljati publiku za vrijeme prebrojavanja glasova.
Festival «Klape Gospi Sinjskoj» koji se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, je humanitarnog karaktera. Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je Fondu Gospe Sinjske za pomoć studentima slabog materijalnoga stanja.
Ulaznice će biti u prodaji za 10–tak dana, u Splitu, u crkvi Gospe od Zdravlja, a u Sinju na samostanskoj porti te u knjižarama Axel i Duga.

Postavljena 4. postaja Križnoga puta na Starom Gradu

Na Starom Gradu u Sinju danas, 6. srpnja, je postavljena je 4. postaja Križnoga puta-Isus susreće svoju Svetu Majku, rad akademskog kipara Kuzme Kovačića.
Sljedeća će biti 12. postaja-Isus umire na Križu, rad akademskog kipara Šime Vulasa.
Do sada je na Starom Gradu postavljeno osam postaja Križnoga puta, i to 1., 3., 4., 5., 6., 7., 13. i 14.
Planirano je kako će sve postaje biti radovi hrvatskih akademskih kipara, a njihova izgradnja i postavljanje financiraju se iz dobrovoljnih priloga.

Obavijest

Na natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH, na području Grada Sinja pristigla je 51 ponuda. Javnom otvaranju ponuda nazočila je većina poljoprivrednika koji su dostavili ponude, kazala je dogradonačelnica i predsjednica povjerenstva Elena Perković Paloš. Nakon današnjeg otvaranja ponuda, povjerenstvo će se sastati još jednom kako bi ocijenilo ponude i utvrdilo listu prvenstva koju će dostaviti Ministarstvu poljoprivrede.

Svečanost povodom otvaranja bazena

Na sinjskom bazenu sinoć je održana svečanost povodom otvaranja bazena. I ove sezone će se održavati škola plivanja i obuka neplivača, a upisi su u tijeku.

Obavijest

U četvrtak, 8. srpnja, će se u Gradskoj vijećnici održati edukativna radionica za članove društva s područja Grada Sinja i Cetinske krajine, na temu „Financiranje rada udruga i pisanje projekata“. Edukaciju će provesti edukator Udruge MI iz Splita Milan Bijelić, a radionica će se održati od 18 do 20 sati. Organizator je Udruga Srma i Mreže udruga grada Sinja.

Ovog vikenda u prostorijama Crvenog križa u Sinju održat će se dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Ovog vikenda u prostorijama Crvenog križa u Sinju, u vremenu od 9 do 13 sati, održat će se dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Akciju koja će se održati u petak, 9. srpnja, organiziraju Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, DDK Sinj te navijačka Udruga Sinjski maligani. Druga akcija će se održati u subotu, 10. srpnja, a organizator je Crveni križ Sinj u suradnji sa navijačkom skupinom Torcida Cetinski kraj i Braniteljskom zadrugom Patriot.

Sport

Zbog obilne kiše koja je jučer pala u Sinju te mokrog i klizavog terena kod košarkaškog igrališta odgođeni su parovi koji su trebali igrati na otvaranju tunira.
Parovi za utorak, 6. srpnja:
19:00h Portal - B 53 (1.kolo)
20:00h Nije bitno - Mesari (pretkolo)
21:00h CB Roda - Neredni 1950 (pretkolo)
22:00h Markiša - Vuvuzele (pretkolo)

Košarkaška ekipa ŠABALALA sastavljena od mladih igrača Alkara, Hrvoje Perić, Ivan Žižić, Josip Domagoj Župić i igrača Cetine Roko Budić osvojila je na natjecanju svjetske igre mladih u Splitu prvo mjesto u županiji. Na natjecanju je sudjelovalo 20-ak ekipa. Naši mladi košarkaši plasirali su se na hrvatsku završnicu ovog natjecanja koje će biti 27. srpnja ove godine u Splitu.

BK Otok postao drugoligaš

Boćarski klub „Otok“ je postao novi član 2. HBL-jug. Naime, Otočani su u nedjelju, 4. srpnja, u drugom izravnom sudaru za prvaka 3. HBL-jug sa BK “ Sokol“  iz Dugopolja slavili sa 12:10. U prvom su susretu Otočani također slavili, i to sa 13:9 u Dugopolju. Otočki susret je bio  pravi junački megdan kakav još ne pamti Splitsko-dalmatinska županija. Na Sportskom centru Gola brda se  popodne kada je temperatura  u 15 sati dosegla vrhunac, okupilo  oko 200 vatrenih ljubitelja boćanja iz čitave Cetinske krajine. Podršku domaćoj ekipi i najuspješnijem sportskom kolektivu u općini je došao  dati i načelnik općine Otok Branko Samardžić. Dobro postavljena domaća momčad je već u kratkom razdoblju  napravila rezultat 10:4 koji im je osiguravao viši rang, što je izazvalo pravu euforiju na domaćoj klupi... ...

Kronika 92

Jučer, oko 16,40 sati, na Sinjskom području u mjestu Strmendolac, došlo je do izbijanja požara u staroj, devastiranoj prizemnici u vlasništvu braniteljske zadruge iz Trilja. Slijedi obavljanje očevida u cilju utvrđivanja uzroka požara i materijalne štete.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Danas, 6. srpnja između 17 i 18 sati na nekoliko minuta bit će zatvorena dionica čvor Grlo – Dugopolje na brzoj cesti Solin-Klis. Obilazno će se voziti starom kliška cesta.

Zbog radova, danas 6. srpnja, za sav promet bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis u sljedećim terminima: od 18:00-18:30 i od 21:00-21:30). Obilazak je starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK