Ponedjeljak, 6.07.2009.

ODRžANA 2. SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJADanas, 6. srpnja, održana je 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, na kojoj se razmatralo 16 točaka dnevnog reda. Iako su bile najavljene 23 točke, predsjednik vijeća Milan Smoljo objasnio je kako ostale točke nisu uvrštene u današnji dnevni red jer nisu dovoljno dobro pripremljene.
Gradski vijećnik Miro Bulj postavio je pitanja vezana za radnike Autoprijevoza Sinj i za dokapitalizaciju te tvrtke. Gradonačelnik Ivica Glavan je istaknuo kako će iza zatvorenih vrata pokušati povezati poslodavce i radnike Autoprijevoza Sinj, te da će po tom pitanju uskoro imati što kazati, a što se tiče same dokapitalizacije više informacija imat će poslije Skupštine koja će se održati za 10-tak dana. Vijećnik Bulj dotaknuo se i pitanja Sinjskog Junaka i pitanja o milijunskim dugovanjima kluba, konkretno Bulj je pitao koliki je dug i hoće li biti prijava. Gradonačelnik Ivica Gavan je istaknuo kako je potpuno organizirano preuzimanje NK Junak sa novim ljudima i Upravom te da će se startati sa rješavanjem problema, a također je najavio i unutarnju reviziju....

AUTOPRIJEVOZ SINJ

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoza ponovno je Upravi poduzeća uputio zahtjev za održavanjem sastanka u svezi ostvarivanja prava radnika iz radnog odnosa. U novom zahtjevu Sindikat Upravi predlože da se sastanak održi do 11. srpnja. Ovo je 12 zahtjev, a Uprava do sada nije odgovorila niti na jedan.

DANAS UPIS U SREDNJE šKOLE

Srednje škole danas primaju prijave za upis u prvi razred u drugom krugu ljetnog upisnog roka. Još sedam slobodnih mjesta ima u Franjevačkoj gimnaziji za program klasične gimnazije, u kojoj je bodovni prag 46 bodova. U Tehničkoj industrijskoj školi 6 slobodno mjesto ostalo je za zanimanje bravar, 3 tokar i 21 za stolara. Prijave će se primati do 16,00 sati, objava rezultata je sutra a upisi će se obavljati u srijedu. Objava za jesenski upisni rok nepopunjenih upisnih mjesta i rokova za upis bit će najkasnije do 22. kolovoza.

SPORT

Ivica Blažević iz Autokluba Ragusa Racing Dubrovnik pobjednik je utrke prvenstva Hrvatske regija jug u autoslalomu održane na dijelu županijske ceste Bisko-Kotlenice. Goran Pavić iz Autokluba Donja Poljica bio je 3. u ukupnom poretku, a triljski BMW Zagora osvojio je 2. mjesto u poretku timova. Utrku je pratilo oko tisuću gledatelja.

Zapažene rezultate ostvarili su cetinski predstavnici na tradicionalnom međunarodnom Galopskom derbiju u Zagrebu. Grlo Pahulja u vlasništvu obitelji Masle osvojilo je odlično drugo mjesto u glavnoj trci - derbiju na 2400m. U međunarodnoj trci na 2000m 2. mjesto pripalo je grlu ANTARTKA kluba Mustang iz Glavica, a treći je bio konj Mister Bond obitelji Masle. U međunarodnoj utrci na 1400 metara grlo Nazim u vlasništvu kluba Vreba Hrvace bio je četvrti.