Četvrtak, 6.07.2006.

POčELI UPISI U SREDNJE šKLE

Danas su počeli upisi u sinjske srednje škole. I ove godine najpopularnija srednja škola je gimnazija Dinka šimunovića u kojoj je popunjeno svih 90 mjesta za učenike, u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji preostalo je još 10 upisnih mjesta u klasičnom gimnazijskom programu.
U srednjoj školi Ruđera Boškovića četvorogodišnja zanimanja su popunjena, a što se tiče trogodišnjih programa slobodnih mjesta i to 5 za zvanje autolimara, 7 za bravare, 23 mjesta strojara , 7 vozača i 3 mjesta u tokarima.
U srednjoj strukovnoj školi Josipa Bana Jelačića četvorogodišnja zanimanja također su popunjena, a za drugi upisni rok preostalo je 22 mjesta za krojače i 3 slobodna mjesta za konobare
Drugi upisni rok za učenike koji se nisu uspjeli upisati u prvom krugu biti će u ponedjeljak 10.7. Sljedeći dan biti će objava rezultata, a dan poslije toga i upisi.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Izvješće o godišnjem Proračunu Grada Sinja za prošlu godinu, informacija Policijske postaje Sinj o kretanju kriminaliteta i stanju javnoga reda i mira na području Grada, prijedlog Plana urbanističkih mjera zaštite od elementarne nepogode samo su neke od točaka najavaljene 11. sjednice Gradskoga vijeća koja će se održati u petak u 12 sati i 30 minuta.

Gradski vijećnici trebali bi donijeti i odluku o prijedlogu Programa kulturno zabavne i športske manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe", kao i razmotriti izvješća o radu ustanova koje djeluju pri Gradu.

PROMOCIJA TURISTIčKE BROšURE O GARDUNU


Turistička zajednica županije Splitsko-dalmatinske, Turistička zajednica Grada Trilja i Muzej triljskoga kraja sutra 7. srpnja u 10 sati u prostorijama Gradske vijećnice u Trilju organiziraju promociju turističke brošure Gardun - antički Tilirijum.
Brošura je izdana u nekoliko tisuća primjeraka na četiri jezika, a sadržava podatke o arheološkom lokalitetu, te podatke o tijeku arheoloških istraživanja s bogatim ilustracijama.

UHBDDR-a ORGANIZIRA HODOčAšćE U MEđUGORJE

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskoga rata podružnica Splitsko-dalmatinske županije zajedno sa sinjskim ogrankom organizira hodočašće u Međugorje.
Hodočašće je najavljeno za 14. i 15. srpnja. Prijevoz, hrana i spavanje u hotelskom smještaju su osigurani, potvrđuju iz udruge. Kako je broj sudionika hodočašća limitiran zamoljavaju se zainteresirani da se prijave do sutra 7. srpnja u vremenu od 10 do 12 sati na na broj telefona 825-235 ili na mobitel 091-539-14 -72.

GALERIJA GALIOTOVIć

U Galeriji Galiotović još uvijek se može pogledati izložba Latice Ivanišević naziva "Latica i njena priča". Izložba se može pogledati do 12. srpnja u vremenu od 10 do 12 sati.

SPORT

Klub navijača sinjski Maligani organizira prvi malonogometni turnir naziva "Maligani 2006". Prijave ekipa vrše se svaki dan od 9 do 13 sati i od 17 do 21 u caffe baru Iva u Vričkoj ulici. Turnir se igra po sistemu po sistemu 3 plus 1, a kotizacija po ekipi iznosi 300 kuna. Izvlačenje parova biti će u nedjelju 9. srpnja u 21 sat na košarkaškom igralištu kod kina. Prijave se mogu ostvariti na broju mobitela 098-405-448.


I u Cisti Velikoj u petak 7. srpnja u 20 sati biti će izvlačenje parova za 12. Memorijalni malonogometni turnir Mate Vučak- čigra koji se igra u čast poginulog branitelja Domovinskoga rata. Uplata po ekipi je 500 kuna, a sistem igre je 5+1. Turnir će započeti u subotu , a ukupni fond nagrada je 29 tisuća i 500 kuna. Kontak broj za prijave ekipa je 098/968-79-85.

VRIJEME

Danas će biti sunčano i vrlo toplo vrijeme s temperaturama zraka do 33 stupnja Celzijeva.