Četvrtak, 6.06.2019.

Dalmati uzvraćaju udarac – ponovni nogometni susret OŠ Ivana Lovrića Sinj i OŠ Trilj

 
U subotu, 8. lipnja 2019. godine u Sinju će biti uprizorena utakmica uzvratnog susreta između Dalmata, učenika 4. razreda OŠ Ivana Lovrića iz Sinja i Rimljana, učenika četvrtog razreda OŠ Trilj i PŠ Velić.

Utakmica se odvija u okviru projekta ‘Kolijevka nogometa – izazov turizmu triljskog kraja’ koji je započeo prije dvije godine, a voditeljice su Ana Ćaleta, Sandra Bešlić, Marija Čelan Mijić i Meri Kuštre. Partner u realizaciji utakmice je PKD Gaj Laberije.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Srma: Šetnja za učenje i čišćenje

 
Povodom Svjetskog dana okoliša Udruga Srma u suradnji sa Šumarijom Sinj organizira šetnju za učenje i čišćenje na Stari Grad..

O biološkoj raznolikosti govorit će Slaven Kardoš, voditelj eko sekcije za djecu u Udruzi Srma.
Martina Barbić, dipl.ing. šumarstva pokazat će kako se mjere stabla, kako se utvrđuje starost stabala, kako tragati za potkornjakom i treba li pomladiti našu šumu na Starom gradu?

Šetnja će se održati danas, u četvrtak 06. lipnja u 15 sati, a okupljanje će biti kod Muzeja Cetinske krajine (Palacina). Organizatori su pozvali djecu i odrasle da im se pridruže u današnjim aktivnostima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održano predavanje ‘Otkriće nutrine’ fra Ante Vučkovića

 
U organizaciji udruge Cjelovit život sinoć je održano predavanje prof.dr.sci fra Ante Vučkovića na temu ‘Otkriće nutrine’. U punoj dvorani Gospe Sinjske ovaj poznati predavač govorio je o Svetom Augustinu i njegovom načinu promišljanja nutrine, putu otkrića susreta s Bogom do skrbi za sebe. Fra Ante kaže kako je ugodno iznenađen interesom Sinjana za ovakva predavanja kojima pokušava napraviti svojevrsnu paralelu između današnjeg shvaćanja sebe i onoga kao što je imao, primjerice, Sveti Augustin.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR