Ponedjeljak, 6.06.2016.

Uspješno odrađena vatrogasna vježba ‘Bili brig 2016.’U sklopu projekta ‘ForestEye’ danas je na sinjskom području održana vatrogasna pilot vježba pod nazivom ‘Bili brig 2016.’.
Prvi dio vježbe održan je ispred vatrogasnog doma DVD-a Sinj, a drugi na Bilom brigu.
Projekt ForestEye provodi se u okviru EU IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013., s ciljem unaprjeđenja kvalitete života u pograničnom području kroz smanjenje šteta/rizika od prirodnih katastrofa prouzročenih šumskim požarom, kao i unaprjeđenje socijalne kohezije u lokalnoj zajednici kroz zajedničke akcije i kampanje za podizanje svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša i poticanju na održivo korištenje prirodnih resursa.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija ‘Kosa ljubavi’

Povodom posljednjeg dana školske godine 2015./2016. udruga mladih FRAMA Gospe Sinjske, u suorganizaciji s udrugom Cjelovit život, organizira akciju ‘Kosa ljubavi’.
Riječ je o humanitarnoj, edukativnoj akciji koja potiče na senzibilitet prema drugim ljudima, kojom će se ujedno, obzirom da se održava posljednjeg dana nastave, dati drugo lice obilježavanju završetka školske godine. Naime, cilj je da školarci taj dan provedu organizirano, da se učenice i učenici osnovnih i srednjih škola usmjere na pozitivne vrijednosti, s porukom pomoći vršnjacima u potrebi.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: Podijeljen Sakrament potvrde

U crkvi svetoga Mihovila arkanđela u Trilju jučer su 42 krizmanika primila sakramenat Svete Potvrde – Krizme.
Svečanu svetu misu na Trgu ispred crkve predvodio je mons. Pavao Banić, izaslanik oca nadbiskupa, koji je ujedno i podijelio sakramenat Potvrde uz koncelebraciju župnika i dekana don Stipu Ljubasa i dominikanca Franu Prcelu.
Tijekom mise krizmanici su čitali liturgijska čitanja, pjevali, recitirali, prinosili darove i aktivno sudjelovali. Svečano misno slavlje uljepšao je župni zbor pod vodstvom časne sestre Zdenke Tomas i Tonća – Sokola Šipića. Za ovaj svečani dan krizmanike je pripremao župnik don Stipe Ljubas.
Svečanosti Svete Krizme uz kumove, roditelje, rodbinu i prijatelje nazočio je veliki broj vjernika i župljana.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Završeni ‘Dani Košuta’


Koncertom limene glazbe sv. Mihovil iz Trilja i Mandolinskog sastava iz KUD Jedinstvo, koji je upriličen u Pastoralnom centru Župe Košute, sinić su zatvoreni 7. po redu ‘Dani Košuta 2016..
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR