Subota, 6.06.2015.

Krizma u Trilju

Sutra će se u Župi Svetog Mihovila-Arkanđela u Trilju na dostojanstven i svečan način podijelit sakrament Svete krizme.
Vjerski obred u triljskoj crkvi počinje u 10 sati, a sakrament Svete krizme za 59 krizmanika udjelit će prof. dr.don Mladen Parlov.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Novi promotivni video Ante Gugića


Mladi i talentirani snimatelj Ante Gugić, snimio je još jedan video spot koji će izazvati pozornost šire javnosti i oduševiti njegove Sinjane.
Naručitelj videa je Lea Gabriela travel agency Ltd  (www.tours-around-croatia.com) koja se bavi organiziranjem turističkih putovanja stranih gostiju po Hrvatskoj.
Antin novi video uradak prikaz je dijela njihove posebne ponude koja uključuje degustaciju vina u vinariji Miloš na Pelješcu, degustaciju kamenica kod Denisa Dražete u Hodilju, posjet nizu nacionalnih parkova i – Sinjsku alku koja u spotu zauzima posebno mjesto.
Ovaj novi video našeg Ante Gugića bit će prikazan na sajmu u Seulu koji se održava slijedeći tjedan, a do tada uživajte u njemu na Ferati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Proslava svetkovine Presvetog Srca Isusova u Košutama


U triljskom naselju Košute održava se Devetnica kojom se mještani pripremaju za svetkovinu Presvetog Srca Isusova, povodom koje organiziraju i kulturno-zabavnu i sportsku manifestaciju ‘Dani Košuta 2015.’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nogometni vikend: Glavice love naslov prvaka, Hrvace i Junak bez imperativa

Nogometni vikend donosi sam posljednje kolo u Trećoj HNL, kao i u Drugoj ŽNL u kojoj Glavice love bod za naslov prvaka…
Najuzbudljivije bi trebalo biti u Vrlici gdje će Glavice tražiti barem bod kojim bi izborile naslov prvaka, a samim time i povratak u prvi županijski razred.
Iako su Glavice favorit, a Vrlika se nalazi u donjem dijelu poretka, nema sumnje da nas očekuje zanimljiv dvoboj, kako to obično i biva u susjedskim obračunima.
Hrvace će završnu rundu prvenstva odraditi na domaćem terenu protiv novopečenog pobjednika Županijskog kupa Mosora. Bit će to prilika igračima Ivana Medvida se pobjedom oproste od navijača i barem malo poprave loš dojam s kraja prvenstva.
Junak će ove subote gostovati na Korčuli gdje će igrati protiv Zmaja iz Blata. Sinjski Plavi nemaju nikakvog imperativa, izuzev onog čisto sportskog da sezonu zaključe slavljem kao poticajem da u narednoj budu ipak nešto konkurentniji u borbi za vrh.
Raspored – subota:
17,30 h: Vrlika – Glavice
17,30 h: Hrvace – Mosor
17,30 h: BŠK Zmaj – Junak
IZVOR: WWW.FERATA.HR