Srijeda, 6.06.2012.

Poziv za davanje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2012. godinu

Pozivaju se vijećnici Gradskog vijeća, radna tijela Gradskog vijeća, Gradonačelnik Grada Sinja, pravne osobe, ustanove, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i građani koji imaju prebivalište na području Grada Sinja, na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Sinja za 2012. godinu. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Blagdan TijelovaSutra je na blagdan Tijelova, kojim Katolička crkva slavi Tijelo Isusovo.Tijelo svoje je, po vjerovanju svih kršćana, Isus na posljednjoj večeri pretvorio u beskvasni pashalni kruh kojim je pričestio apostole, pozvavši da to čine njemu na spomen, pa je Tijelo Isusovo nazočno u euharistiji pod prilikom posvećene hostije.
U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske svete mise sutra će se služiti u 7, 8, 9 i 19 sati. Poslije svete mise u 9 sati upriličit će se tijelovska procesija ulicama Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nova komedija sinjskih kazalištaracaGlumci Sinjskog pučkog kazališta u petak, 8. lipnja, imat će praizvedbu predstave Ona o Purku ili ti na silu fratru, autora pok. Marka Bakovića, dugogodišnjeg istaknutog člana sinjskog kazališta. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija darivanja krvi u Hrvacama

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dragovoljnih davatatelja krvi Hrvace, u restoranu Vreba u Hrvacama danas je održana akcija dragovoljnog darivanja krvi. Na akciji je prikupljenoi 35 novih doza. Prema riječima voditelja sinjskog Crvenog križa Ante Omrčena, akciji se odazvalo 45 dragovoljnih davatelja, a zbog zdravstvenih razloga njih 10 nije moglo dati krv.

Sljedeću akciju sinjski Crveni križ organizira u subotu, 9. lipnja. Akcija će se održati u prostorijama osnovne škole u Košutama od 9 do 13 sati.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Liga Cetinske krajine došla je do svog 15. kola u kojem su zabilježeni sljedeći rezultati:

U-11 ( 2001,2002 GOD )
TABLICA , REZULTATI , STRIJELCI
15. KOLO:
ČAPORICE 2 – ČAPORICE 1 1–9 (0-3 )
ADRIATIK - OSK OTOK 3-1   ( 1-0 )
BRNAZE – GLAVICE ODGOĐENO
Opširnije...

IZVOR: WWW.FERATA.HR