Ponedjeljak, 6.06.2011.

Gradonačelnik o dolasku vojske

Gostujući u emisiji Hit radija '100 ljudi 100 ćudi', u petak, 3. lipnja, u razgovoru na temu povratka inženjerijske bojne u Sinj, gradonačelnik Ivica Glavan je kazao (citat): 'Što se tiče Hrvatske vojske i povratka, duboko vjerujem u obećanje predsjednika Republike da će se vratiti i imam informaciju da je u roku četrnaest dana dolje, dakle u Kuli. U roku četrnaest dana sve je spremno za prelazak vojske...'
S obzirom da je emisija bila koncipirana s vremenskim ograničenjem, gradonačelnik Glavan danas je poslao obrazloženje i dopunu svoga odgovora u kojem stoji: 'Prema izjavi generala Mladena Kruljca, vojska je organizacijsko-tehnički spremna prevesti opremu i ljude u roku od dva tjedna, no kada će se sprovesti zapovijed vrhovnog zapovjednika ovisi o realizacijskom planu novog zapovjednika generala Lovrića'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Elena nije u sukobu interesa!

Saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je na svojoj 25. sjednici održanoj 19. svibnja 2011. godine donijelo ODLUKU kojom se stavlja izvan snage odluka Povjerenstva Urbroj:711-I-38-01-SI/11 od 08. veljače 2011. god. kojom je dužnosnici Eleni Perković Paloš utvrđen sukob interesa radi kršenja odredbi čl. 9. st. 2. Zakona te izrečena sankcija obustave isplate dijela neto mjesečne plaće u iznosu od 10.000,00 kuna. Konkretno, Elena Perković Paloš nije bila u sukobu interesa! Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

U subotu su odigrani susreti završnice 1. malonogometne lige Sinj.
BRNAZE - MNK SATRIĆ CASPER 2:5
Š.D.DICMO - MNK SUTINA 7:2
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na Jadranskoj magistrali između Rijeke i Bakra (D 8) do 15 sati traju radovi uz cestovni pojas kroz Kostrenu, pa molimo vozače za pojačan oprez.
Danas do 13 sati zbog održavanja sustava naplate na naplatnoj postaji Gornja Ploča, na autocesti A1, cestarina se neće moći plaćati debitnim i kreditnim karticama.

Zatvorena je državna cesta D1 između Gračaca i Knina, zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je Knin-D59-Kistanje-ŽC6026-Obrovac-D27-Gračac, i obratno ili autocestom A 1. (do 15. lipnja).

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na autocesti A 1 od vijadukta Božići do tunela Čelinka vozi se dvosmjerno, a brzina je ograničena na 60 km/h.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko brzina je ograničena na 40 km/h.

Na riječkoj obilaznici vozi se jednim trakom od 21. do 21. +300 km u smjeru Zagreba.
IZVOR: HAK