Petak, 6.06.2008.

Radnicima Dalmatinke Nove do sredine srpnja isplatit će se šest neisplaćenih plaća

Radnici Dalmatinke Nove trebali bi do sredine srpnja dobiti šest neisplaćenih plaća, a preostale do sredine rujna, dogovoreno je danas na sastanku sindikata, talijanskih vlasnika i potpredsjednika Vlade Damira Polančeca u Ministarstvu gospodarstva.

Sve strane obvezale su se da će do idućeg petka potpisati sporazum koji regulira isplatu plaća i zbrinjavanje viška radnika kojih je po riječima vlasnika Gianfranca Ladinija oko 80.

- Dalmatinka Nova ima 326 zaposlenih, a imamo programe za nastavak rada za 245 ljudi. Osjećam se kao kad je pao Berlinski zid - rekao je Ladini.

Sindikati su svjesni da postoji tehnološki višak, ali sumnjaju da će Talijani potpisati sporazum. - Mi znamo s kim imamo posla šest godina i vjerovat ćemo im tek kad dobijemo plaće. Mislim da njima treba ne 240, nego dvostruko manje radnika - sumnjičava je predsjednica nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja nakon dvosatnog sastanka.

Dogovoreno je da će se svim radnicima od 1. srpnja pa sve do kraja godine isplaćivati minimalne plaće. Također, doći će do obustave svih sudskih i stečajnih sporova vezanih za slučaj, uključujući i onaj Dalmatinke Nove i države.

Polančec je na kraju naglasio kako će i država tražiti mirno rješenje u sporovima.
IZVOR: www.vecernji.hr

OBAVIJEST

Zbog velikih količina kiše koje su se i podzemno procijeđivale kroz muliku jučer je došlo do pucanja i odronjavanja zemlje na radovima kanalizacijskog kolektora na Odrini, konkretno riječ je o iskopanoj šahti dubine 4 metra tako da predstavlja izuzetnu opasnost i onoga dijela ceste koja je bila otvorena za prometovanje. Kako nam je potvrdila v.d. pročelnica Ankica Panza upravo je donešena odluka da će se na toj dionici ceste radovi upotpunosti obustaviti dok se cijela voda ne iscijedi. Zbog iznimno velike opasnosti od urušavanja ceste danas će se postaviti i novi znakovi koji se treba striktno pridržavati. Inače, regulacija prometa odvijati će se po privremenom režimu kao i prethodnih nekoliko dana.

SASTANAK U MINISTARSTVU GOSPODARSTVA NA TEMU "DALMATINKA NOVA"

Potpredsjednik Vlade i ministar Gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec danas je sazvao novi sastanak u ministarstvu na temu Dalmatinke Nove. Pozivnicu za sastanak, koji će se održati oko 11,30 sati dobile su sve osobe koje su sastanku prisustvovale i proteklog tjedna. Samo dan prije sastanka prijedlog sporazuma ministru su podnijeli članovi uprave Dalmatinke Nove, no njihov prijedlog sporazuma sindikalisti su ocijenili protuustavnim i neprihvatljivim.

OBAVIJEST

"Likomed Veterina" obavijestila je stanovnike Sinja da i danas na području Sinja obavlja proljetnu deratizaciju javnih površina. Deratizacija se vrši izlaganjem antikoagulanata 1. i 2. generacije. Za dodatne informacije građani mogu nazvati broj telefona 701 - 400.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

U 12 sati u osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića bit će predstavljanje knjige 14-godišnje sinjanke Lane Lončar. Knjiga je pisana u formi dnevnika, govori o ljubavi i prijateljstvu, a nosi naziv "Luna i djeca u potrazi za srećom".

"UčINIMO AUTOMOBILE ZELENIMA"

Hrvatski autoklub sutra, 7. lipnja, će u Sinju provoditi akciju "učinimo automobile zelenima". Od 9 do 12 sati u stanici za tehnički pregled vozila djelatnici HAK-a dijeliti će promidžbeni materijal, prigodne majice i kape svima koji dođu na pregled vozila. Cilj koji HAK želi postići ovom akcijom i aktivnostima je podizanje svijesti za očuvanjem okoliša ali i educiranjem vozača kroz predstavljenu knjižicu u kojoj se navode savjeti za vožnju. Primjenom savjeta može se uštediti i na gorivu i ujedno pridonjeti ekološkom smanjenju emisija stakleničkih plinova.

KINO DANAS

U sinjskom kinu u 18,30 sati na rasporedu je dječji film sinhroniziran na hrvatski "Don Quishote-magareća posla", a u 20,30 sati prikazuje se hit film "Indijana Jones - kraljevstvo kristilne lubanje".
Najpoznatiji pustolov na svijetu, Indiana Jones, vraća se u punom sjaju. Stariji, iskusniji i mudriji traži misterioznu kristalnu lubanju.

SPORT

Sutra i prekosutra će se na šRC "Zdenko Pavela Cato" u čaporicama održati nogometni turnir za dječake rođene 97./98. i 99./2000. Na turniru će nastupiti 16 ekipa u oba turnirska dana. Za pobjednike je organizator NK čaporice osigurao vrijedne nagrade, a turnir se održava u čast poginulih i umrlih branitelja s područja Grada Trilja. Početak natjecanja je sutra u 8 sati počinje prvim susretom u kojem igraju čaporice Trilj i Omladinac iz Vranjica.