Utorak, 6.06.2006.

OBUSTAVLJENI POSTUPCI PROTIV ALKARA STIPE BREKE I IVICE PERIćA


Predsjednik Viteškog alkarskog društva dr. Stipe Jukić na jučerašnjoj konferenciji za tisak izvjestio je kako je časni alkarski sud donio odluku o obustavljanju stegovnih postupaka protiv alkara Stipe Breke i Ivice Perića. Slučaj Ognjena Preosta bit će raspravljan kad se pojavi pred članovima časnog suda.
Na pressici je zatražena i bolja suradnja sa predstavnicima Gradske vlasti odnosno koalicije "Preporod". U tom smjeru VAD je odradio i jedan sastanak na kojem je dogovoren sastanak s Gradskim poglavarstvom.

Vodstvo VAD-a sutra će boraviti u Zagrebu gdje će posjetiti Ministarstvo graditeljstva zbog sudjelovanja Vlade u financiranju izgradnje alkarskih dvora. Podsjećamo kako je za nedavnog posjeta Sinju ministrica Dropulić najavila financijsku pomoć ovom projektu od 40-tak milijuna kuna.

žUPANIJSKA IZLOžBA STOKE U SINJU

U organizaciji Hrvatskog stočarskog centra i Grada Sinja uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodnog gospodarstva te Splitsko-dalmatinske županije uz suorganizaciju Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu po prvi put na području naše županije u Sinju će se 17. lipnja održati izložba stoke pod nazivom "županijska izložba stoke Sinj 2006"
Na sajmu će se predstaviti stoka sa cijelog područja Dalmatinske zagore gdje će biti pokazane kolekcije goveda, koza i ovaca.
Cilj ovoga sajma je razvoj gospodarstva, a posebno tradicionalnih grana kao što su poljoprivreda i stočarstvo jer je grad po tome i poznat, također se sajmom žele potaknuti i tradicionalni zanati vezani uz te djelatnosti. Iz Gradske uprave pozvali su sve osobe koji se bave tradicionalnom djelatnošću starih obrta i zanata da se jave Upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj zbog prijave za korištenje štandova u svrhu prezentacije svojih proizvoda u sklopu Izložbe bez plaćanja poreza na korištenja javnih površina. Rok za prijavu je zaključno sa današnjim datumom 6. lipnja.

SPORT

U subotu na 21. Plitvičkom Maratonu nastupilo je 25 atletičara Atletskoga kluba Sinj. Atletičarke su ekipno bile prve u ženskoj konkurenciji dok su maratonci Atletskog kluba Sinj bili peti. Sveukupno ekipno osvojili su drugo mjesto.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas oblačno vrijeme s mogućom kišom. Temperatura zraka između 20 i 22 stupnja Celzijeva.