Ponedjeljak, 6.06.2005.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

U gradskoj vijećnici grada Sinja sutra će se održati konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća. Ured državne uprave za sjednicu je predvidio dnevni red od pet točaka i to utvrđivanje kvoruma, izbor mandatnog povjerenstva, izvješće mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata članova gradskog vijeća, utvrđivanje najstarijeg člana gradskog vijeća koji će do izbora predsjednika predsjedavati sjednicom, Svečana prisega , Izbor povjerenstva za izbor i imenovanja te izbor predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća.

Klub vijećnika koalicije preporod na temelju članka 36 poslovnika gradskog vijeća predložilo je i dopunu dnevnog reda 1. sjednice novoga saziva gradskog vijeća i to
Prijedlog Odluke o izboru gradonačelnika Grada Sinja, Prijedlog odluke o izboru zamjenika gradonačelnika Grada Sinja, Prijedlog odluke o izboru članova gradskog poglavarstva grada Sinja, Izvješće mandatne komisije , Prijedlog odluke o imenovanju Odbora gospodarstvo, komunalne djelatnosti obnovu i razvoj grada, Prijedlog odluke o imenovanju odbora za međugradsku suradnju te Prijedlog Odluke o imenovanju Odbora za javna priznanja.

PRIOćENJE UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA

Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata zatražili su povrat opeka iz zida boli u prvobitno stanje i osudili postupanje i osudili postupanje prema tom spomeniku, nestalim i poginulim braniteljima i civilima. Predsjednica Centra Apel Zdenka Farkasš izjavila je kako neistinitim smatra izjave zagrebačkog dograsdonačelnika Milana Bandića koji kažu da postoji saglasnost za preseljenje Zida boli na Mirogoj. Suglasnost nisu dali ni autor zida ni inicijativni odbor. Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je kako je ovim činom napravljena nepopravljiva šteta za poginule i nestale Hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.

AKCIJA TZ TRILJ

Turistička zajednica grada Trilja u sklopu projekta Hrvatske turističke zajednice " Volim Hrvatsku" pod sloganom Više cvijeća manje smeća, obajavila je javni natječaj za izbor najljepše okućnice privatne kuće te za izbor najljepšeg balkona ili terase privatne kuće ili stambene zgrade.

Prijave se zaprimaju do 30.lipnja telefonom na broj 832-510, pismeno na adresu Bana Jelačića 40 ili izravno u uredu turističke zajednice grada Trilja.Prijave mogu sadržavati ime i prezime predlagača, adresu, kontakt telefon, a poželjno je predočenje fotografije kandidiranog objekta.

Kriteriji ocjenjivanja su urednost, cvjetnost, hortikulturno uređenje te utjecaj na izgled ulice Do 15 srpnja nadležna će komisija obići sve prijavljene kandidate, a proglašenje najboljih uz dodjelu nagrada bit će u sklopu Dana Sv. Mihovila .

VRIJEME

Ujutro i prijepodne oblačno mjestimice s kišom. Sredinom dana razvedravanje ali su mogući kratkotrajni pljuskovi i grmljvina.Najviša dnevna temperatura zraka do 23 stupnja .