Petak, 6.05.2011.

Sporazum o partnerstvu i suradnji između gradova Đakova i SinjaDana 06. svibnja 2011.g. u Đakovu je održana svečanost potpisivanja Sporazuma o partnerstvu i suradnji između gradova Đakova i Sinja. Sporazum su potpisali gradonačelnik Grada Ðakova Zoran Vinković i gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan. Svečanosti su nazočili predstojnik Ureda grada Igor Vidalina, predsjednik Odbora za međugradsku suradnju Grada Sinja Hrvoje Filipović-Grčić i 10 članova Udruge Veterana 126. brigade HV koji njeguju izuzetno dobre odnose sa članovima Udruge veterana 122. đakovačke brigade HV.
IZVOR: GRAD SINJ

Počinje 'Svibanj mjesec filma'

U organizaciji Kulturno - umjetničkog središta Sinj danas počinje manifestacija 'Svibanj mjesec filma'. Svakog petka do 10. lipnja u galeriji Galiotović održavat će se projekcije filmova, predavanja i razgovori.
Manifestaciju će večeras u 20 sati otvoriti predavač i moderator Rino Efendić, a nakon otvaranja održat će se projekcija njemačkog eksperimentalnog filma 20-ih godina prošlog stoljeća. Također će se održati i projekcije četiri kratka filma mlade autorice Maše Borović.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Međunarodni sajam cvijeća u Splitu

Uoči blagdana Svetoga Duje, u Dioklecijanovima podrumima sinoć je otvoren tradicionalni 36. Međunarodni sajam cvijeća. Tema ovogodišnjeg praznika cvijeća je u znaku Splita i Hajduka.
Tako je više od stotinu najlipših eksponata u znaku splitskog 100 - godišnjaka. Uz brojne posjetitelje, manifestaciju je otvorila splitska dogradonačelnica Anđelka Visković, a u glazbenom dijelu, uglavnom s Hajovim pjesmama, nastupio je Vinko Coce. No ova značajna manifestacija nije mogla proći bez predstavnica iz Sinja i Cetinskog kraja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Svečana akademija u Trilju

Pod pokroviteljstvom Grada Trilja, a povodom Majčinog dana dječji vrtić Trilj i OŠ Trilj organiziraju 'Svečanu akademiju majkama u čast'.
Akademija će se održati danas u kino dvorani Trilj, s početkom u 18 sati. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da svojim prisustvom uveličaju ovu svečanost.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu danas u 18,45 sati prikazuje se komedija "Debela mama", a u 20,15 sati avanturistički triler "127 sati".

Sport

Na poziv ragbi kluba Nada iz Splita, kadeti ragbi kluba Sinj, na čelu s trenerom Ivicom Dinarinom, otputovali su na međunarodni turnir u talijanski grad Treviso, na tradicionalni Benetov topolino kup. Na ovoj smotri ragbija sudjeluje oko 3 000 mladih ragbijaša.

Pred nama je još jedan bogat športski vikend iz kojeg izdvajamo:

Petak, 06.05. 2011.
NOGOMET
Humanitarni malonogometni turnir na 'Milinu Čanju' u Otoku

Subota, 07.05.2011.
KOŠARKA
12. kolo A1 košarkaška Liga za prvaka, 20,15h Alkar - Zabok

NOGOMET
27.  kolo 2. HNL, 17h Junak - Međimurje
26. kolo 4. HNL -jug, 17,30 OSK - Croatia

IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prohodnost cesta

Zbog radova između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, na autocesti A4 Zagreb-Goričan, u smjeru Varaždina, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko, brzina je ograničena na 40 km/h.

Na autocesti A 1 radovi su na čvoru Jastrebarsko, (zatvoren je ulazni krak u smjeru Karlovca) i u tunelu Mala Kapela (vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi).

Zbog radova na brzoj cesti Solin-Klis (D1) bit će obustavljen promet na pola sata danas u podne. Obilazak je starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK
...