Četvrtak, 6.05.2010.

Alkarski vojvoda i alaj-čauš sljedećega tjedna okupljaju alkare na Hipodromu

Pripreme za Alku od 14. svibnja

Pripreme alkara za 295. sinjsku alku, koja će se pod pokroviteljstvom predsjednika RH dr. Ive Josipovića održati 8. kolovoza, započet će 14. svibnja. Novoizabrani alkarski vojvoda mr. Ante Vučić i novi-stari alaj-čauš Tonći Bešlić dogovorili su da toga dana na hipodromu okupe sve kandidate i dekonzerviraju opremu. Do tog će okupljanja Uprava VAD-a, na prijedlog alaj-čauša i alkarskog vojvode, odrediti popis kandidata. Prvo jahanje kandidati će imati 18. svibnja. Tijekom svibnja i lipnja pripreme će se održavati dva puta tjedno, utorkom i petkom, a od početka srpnja svakodnevno. Do početka uvježbavanja gađanja alkarske mete na alkarskom trkalištu, koje će početi polovinom srpnja, kandidati će se pripremati jašući na hipodromu, u Sinjskom polju i na drugim terenima u okolici Sinja.
Za pripreme kandidati imaju dovoljan broj kvalitetnih konja iz Alkarske ergele. Dio kandidata će, kao i dosadašnjih godina, za pripreme koristiti vlastite konje.
T. Paštar
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

Damir Tomašević smijenjen je s dužnosti direktora javnog komunalnog poduzeća “Vodovod i Čistoća”

Damir Tomašević smijenjen je s dužnosti direktora javnog komunalnog poduzeća “Vodovod i Čistoća”. Na skupštini Društva, koja je održana jutros, predstavnici gradova Sinja i Trilja  glasovali su za njegovu smjenu. Na mjesto vršitelja dužnosti direktora, do izbora novoga, imenovan je Mario Vukasović.

"Veliki zavodnik“ predstava Sinjskog pučkog kazališta plasirala se na državnu smotru dramskih amatera

„Veliki zavodnik“ predstava Sinjskog pučkog kazališta  plasirala  se na državnu smotru  dramskih amatera koja će se održavati od 27. do. 30 svibnja na Hvaru.

Obavijest

Udruga Srma i Centar za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici pokreću zajednički volonterski program Druženje sa štićenicima u Vrlici. Cilj programa je  poboljšanje kvalitete društvenih kontakata štićenika Centra i očuvanje njihovog psihofizičkog zdravlja. Zainteresirani građani bez obzira na godine mogu se javiti na telefon 661-661

Sport

Alkar je sinoć došao do 4. pobjede za redom. Sinjani su u kvalifikacijskom susretu  za ulazak u A1 košarkašku ligu pobjedili pred domaćim navijačima Šibenik 71-56. Nakon ovog kola, Alkar je jedini klub koji ima stopostotni učinak: 4 susreta i 4 pobjede te je na vrhu tablice.

Vrijeme

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremeno će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, češće na Jadranu te u područjima uz Jadran. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu umjereno, povremeno i jako jugo i jugozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom između 17 i 22, u Slavoniji do 24 °C.
IZVOR: DHM