Srijeda, 6.05.2009.

SVEčANOSTI NA GRADILIšTU GOSPODARSKE ZONE KUKUZOVAC I U RUDINa gradilištu sinjske gospodarske zone Kukuzovac jutros je upriličena svečanost u povodu izgradnje I. faze realizacije zone. S večanosti su nazočili ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar čobanković, državni tajnik Zdravko Krmek, potpredsjednica Hrvatskog Sabora željka Antunović, Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, predstavnici Grada Sinja i investitora. Iako je prva faza realizacije zone počela u siječnju, sinjski gradonačelnik Ivan Nasić rekao je kako je predstavnika Vlade želio upoznati s početkom radova, zbog toga što je Vlada besplatno dodijelila zemljište Gradu, a zona ima status i "zone od državnog interesa" tako stoji u prostornom planu županije te je namijenjenja razvoju gospodarstva i poduzetništva. Gradonačelnik Nasić istaknuo je i važnost zemljišta zone koja se proteže na 156ha, naglasivši kako je vrlo važno što je 128 hektara zemljišta bezcarinske zone. U prvoj fazi izgradnje utrošiti će se oko 20 milijuna kuna. Ministar čobanković dao je svesrdnu podršku početku realizacije gospodarske zone i rekao kako će država i dalje pomagati u rješavanju infrastrukturnih pitanja od realizacije prisupnih putova u zoni do izgradnje vodovoda.


Nakon svečanosti u zoni ministar čobanković otvorio i rekonstruirani pogon vodocrpilišta Ruda u kojem je promijenjena sva dotrajala oprema. U rekonstrukciju je uloženo 20 milijuna kuna, a sredstva su osigurala resorna ministarstva, županija i Hrvatske vode te komunalno poduzeće Vodovod i čistoća Sinj. Obnovom je kapacitet vodocrpilišta povećan s 480 na 720 litara u sekundi. Osim ovih radova na poboljšanje cijelog sustava, u okviru kojega su izgrađene još jedna vodna komora i trafostanica uloženo je oko 40 milijuna kuna, u čemu je sudjelovao i HEP.
S vodospreme u Rudi voda se osigurava za više od 60 tisuća stanovnika Cetinske krajine i splitskog zaleđa, od Novih sela do Muća, te 5 gospodarskih zona. Vodu s Rude trebao bi dobivati i budući centar za gospodarenje otpadom u Lećevici.

PREDSTAVNICI UDRUGE RODITELJA POGINULIH BRANITELJA IZ SLATINE U POSJETU SINJU

U Sinju borave predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata iz Slatine. U 10,00 sati u crkvi čudotovorne Gospe sinjske služena je sveta misa za sve poginule branitelje. Nakon mise predstavnici Udruge posjetili će Franjevački muzej i spomen sobu poginulih branitelja iz Domovinskog rata s područja Cetinskog kraja.

OBAVIJEST

Djelatnici "Likomed veterine" u Općini Otok vrše larvicidnu dezinsekciju polaganjem compresa na bazi DIFLUbenzuRONA u septičke jame i prskanjem raslinja. Mole se građani da za vrijeme akcije nastoje biti kući. Više informacija može se dobiti na broj telefona 701-400

KINO DANAS

sinjskom kinu i večeras se prikazuje hrvatski film "Metastaze" u kojem glavnu ulogu igra Rene Bitorajac. Redatelj je Branko Schmidt. Početak filma je u 20,30 sati.