Utorak, 6.05.2008.

SVJETSKA PREMIJERA U KINO KLUBU JADRAN FILMA: PROJEKCIJA NEZAVISNOG HRVATSKOG HOROR FILMA "DAIMONION"!



Događaj koji ne smijete propustiti - u sklopu večeri žutog titla u Kino klubu Jadran filma (Dubrava, Zagreb), u četvrtak, 8. svibnja 2008. s početkom u 19 sati, održat će se svjetska premijera nezavisnog hrvatskog horor filma DAIMONION, 50 minuta dugog domaćeg art horor filma iz radionice grupe Projekt Film.

DAIMONION je najnoviji projekt ekipe koja je na domaćim filmskim Internet zajednicama već poznata po pothvatu snimanja nezavisne, Internet serije 'Incident 7', kao i kratkog filma 'Incident'.

U četvrtak će u Kino klubu Jadran filma, uz projekciju filma DAIMONION, Projekt film insertima i pričom predstaviti i 'Incident7' te neke druge projekte na kojima su radili (glazba, video spotovi), kao i one na kojima trenutno rade (dugometražni horor film 'Sothos').
...

USKORO NATJEčAJ ZA PRODAJU ODNOSNO PRAVO GRAđENJA NA ZEMLJIšTU U GZ KUKUZOVAC



Nakon sljedeće sjednice poglavarstva Grada Sinja trebao bi se raspisati natječaj za prodaju odnosno pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac i to na području cijele prve faze izgradnje zone - izvijestila nas je v. d.pročelnica Odjela za gospodarstvo u gradu Sinju Ankica Panza. Iako je u Gradskoj upravi zaprimljeno više pisama namjere potencijalnih poduzetnika, raspisani natječaj dat će jasniju sliku o tome koliki je interes poduzetnika za ulaganje u zonu.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Za četvrtak, 8. svibnja, sazvana je 78. sjednica Gradskog poglavarstva Sinja na kojoj će se razmatrati 16 točaka dnevnog reda. Izdvajamo: Prijedlog Zaključka o raspisivanju natječaja za prodaju i pravo građenja građevinskog zemljišta na području zone Kukuzovac, Prijedlog Zaključka o zauzimanju stava po natječaju za prijam u službu samostalnog upravnog referenta za mjesnu i lokalnu samoupravu, Prijedlog Rješenja o razrješenju i izboru predsjednika i članova Povjerenstva za kreditiranje poduzetničkih projekata poduzetnika početnika, zahtjev za dodjelu štekata i druge točke dnevnog reda. Sjednica je najavljena za 13 sati.

AKCIJA PREVENTIVNOG PREGLEDA DOJKI

Akcija preventivnog pregleda dojki koja se održava u organizaciji splitske udruge žena oboljelih od raka dojke iz Splita i Branka Perkovića iz Hrvaca održati će se i ove subote kao i prethodne dvije u ambulanti u Hrvacama. Kako doznajemo u dvije akcije ultrazvučno je pregledano više od 120 žena, a u novoj i posljednjoj akciji koja će se održati u subotu moći će se pregledati još 60 -tak žena. Upisi se vrši u ambulanti u Hravcama.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Podružnica splitsko dalmatinske županije organizira putovanje destinacija Split- Zagreb- Veliko Trgovišće- Krapinske Toplice- Bleiburg- Maribor- Trakošćan - Krapina - Split. Putovanje traje od 16 do 18 svibnja, a zainteresirani branitelji mogu se javiti do četvrtka na broj 098/982-54-01 ili osobno doći u prostorije na Trg braće Radića 4 u Split.

OBAVIJEST

Planinarsko društvo Svilaja organizira odlazak na dane planinara Dalmacije u Orebić na Pelješcu koji će se održavati 10. i 11. svibnja. Za više informacija kao i za upise zainteresirani se mogu prijaviti na broj 091/564-6024.

OBAVIJEST

Počeli su upisi u triljski dječji vrtić za iduću pedagošku godinu. Prijave se primaju radnim danom od 09,00 do 13,00 sati. Pri upisu je potrebno imati kopiju rodnog lista djeteta, potvrdu o statusu roditelja, liječničko uvjerenje, a u vrtiću će se popunjavati i prijava za upis. Za djecu koja pohađaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja.
Rezultati upisa bit će objavljeni na oglasnoj ploči vrtića od 30. svibnja. Ravnateljica vrtića Ankica Lukić kazala nam je da se u vrtić trebaju upisati svi predškolsci jer se od iduće godine neće provoditi program male škole za djecu s triljskog područja.

Upisi za djecu u dječje vrtiće u Sinju, Brnazama i Galavicama traju do 12. svibnja.

SPORT

Danas i sutra igraju se susreti 30. kola 3. Hrvatske nogometne lige Jug. U 16,30 sati u Dugopolju se igra derbi kola između Dugopolja i Junaka, a sutra u isto vrijeme u Hrvacama se sastaju Hrvace i Uskok iz Klisa.

U susretu 2. boćarske lige Trilj je pobijedio HVIDR-u Grom 12:10, a u natjecanju 3. boćarske lige Velebit je pobijedio Otok 17:5, dok je susret Pržina Turjaci- Muzgavac odgođen. U prvoj županijskoj ligi Sinj je s 12:10 pobijedio na gostovanju Elektrodalmaciju. U drugo županijskoj ligi Dugopolje je pobijedilo Bitelić 12:10, dok je Potravlje pobijedilo Bašku Vodu 16:6.