Subota, 6.04.2013.

4. smotra dramskih amatera

U organizaciji Sinjskog pučkog kazališta, danas i sutra u Sinju će se održati 4. smotra dramskih amatera Splitsko-dalmatinske županije, na kojoj sudjeluje pet amaterskih kazališta. Svečano otvaranje najavljeno je za 19 sati i 20 minuta.

Program smotre počet će u 14 sati kada će nastupiti kaštelansko kazalište 'Udruga Teatar', koje će izvesti predstavu Marka Kažotića 'Miljenko i Dobrila, a gdje smo ja i ti?'.

U 17 sati i 15 minuta Gradski teatar mladih 'Mali princ' iz Omiša izvest će predstavu Ivana Raosa 'Kako je New York dočekao Krista'.

Odmah nakon svečanog otvaranja, u 19 sati i 30 minuta, upriličit će se predstava Nade Lapić 'Aj, uj, ne more se više durat', koju će izvesti članovi Dramske udruge 'Most' iz Trilja.

Program se nastavlja sutra u 17 sati i 30 minuta kada će Dramska udruga 'Šom' Košute izvesti predstavu Milenke Žuro 'Prosidba'. Posljednja predstava na rasporedu je u 18 sati i 45 minuta, kada će Sinjsko pučko kazalište nastupiti s predstavom Mate Matišića 'Božićna bajka'.

U 20 sati održat će se okrugli stol i proglašenje pobjednika.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija sinjskog Crvenog križa

Povodom svjetskog dana zdravlja Gradsko društvo Crvenog križa Sinj za sutra organizira javno-zdravstvenu akciju mjerenja krvnog tlaka.
Svake godine Svjetski dan zdravlja posvećen je određenoj zdravstvenoj temi i usredotočen na podizanje svijesti svih građana o tome što pojedinac i društvo u cjelini mogu učiniti za svoje zdravlje. U 2013. godini Svjetski dan zdravlja posvećen je provođenju kampanje o visokom krvnom tlaku.
Akcija mjerenja krvnog tlaka održati će se na Trgu dr. Franje Tuđmana od 9 do 11 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

 

Održana skupština 'Cro angelsa'

Sinoć je u dvorani franjevačkog samostana Čudotvorne Gospe Sinjske održana izborna skupština Udruge Druge bojne 4. brigade ZNG-a 'Cro Angels'. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uspješna humanitarna aukcija slika

U Alkarskim dvorima sinoć je održana humanitarna aukcija slika pod nazivom 'Kvadrat po kvadrat' za obitelj Tomašević iz Gale kojoj je krajem prošle godine izgorjela stambena kuća. na akuciji su predstavljene 44 slike tridesetak autora, a u dvosatnom programu prodano je 18 slika i prikupljeno 19 tisuća i sto kuna. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poziv na radionicu-SOCIJALNA ZADRUGA

Pozivamo vas na radionicu/predavanje: Osnivanje i rad socijalne zadruge koja će se održati u Sinju 10.04.2013. u 12 sati u Galeriji Galiotović.
Sudjeluju: predstavnici lokalne i županijske vlasti, predstavnici udruga, zavoda za zapošljavanje, centra za socijalnu skrb, nezaposlene osobe.
Predstaviti će se način osnivanja i funkcioniranja socijalne zadruge te primjeri dobre prakse.
Stoga očekujemo Vaš dolazak.

S poštovanjem,
Predsjednik CERURE
Stipe Efendić, dipl.oec.

Najava sportskog vikenda

Pred nama je još jedan bogat i zanimljiv sportski vikend iz kojeg izdvajamo dolazak Cibone na megdan Alkaru, novu bitku nepobjedivog Junaka, završno kolo za odbojkašice te polufinale prvenstva Hrvatske za ragbijaše...

Petak, 05. travnja:
Rukomet Druga HRL-jug (m), 18. kolo Dubrovnik - Trilj PV

Subota, 06. travnja
Košarka A-1 liga, 3. kolo LZP 20,30 sati: Alkar – Cibona

Nogomet
Druga HNL, 21. kolo 16,00 sati: Junak – Gorica

Treća HNL-jug, 22. kolo 16,00 sati: Hrvace – Velebit

Druga županijska liga, 15. kolo 16,00 sati: Tekstilac – Vrlika

Rukomet
Druga HRL-jug (m), 18. kolo 20,00 sati: Solin – Kamičak
Druga HRL-jug (ž), 15. kolo 16,00 sati: Hoteli Makarska – Sinj

Odbojka
Druga HOL-jug, 18. kolo 14,30 sati: Sinj – Makarska

Atletika
13,00 sati: PH na 10 km; hodanje na stazi SC I. Poljak Sokol i A. Alčić

Ragbi
polufinale PH 16,00 sati: Sinj – Zagreb

IZVOR: WWW.FERATA.HR
...