Petak, 6.04.2012.

Obredi Velikog petkaKatolički vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan Isusove muke i smrti na križu.Veliki petak slavi se u Velikom tjednu, a zajedno s Velikim četvrtkom, Velikom subotom i Uskrsom čini Vazmeno trodnevlje. To je jedini dan u godini u kojem nema euharistijskoga slavlja, ne zvone crkvena zvona, oltar je bez križa, oltarnika, svijeća i cvijeća kako bi se što bolje istaknuli Isusova muka i smrt. Vjernici u crkvu dolaze razmišljati o Isusovoj žrtvi, a preko obreda doživjet će liturgiju riječi, klanjanje križu i pričest. Veliki petak dan je u kojem Katolička crkva od vjernika traži post i nemrs.
Obrede Muke Gospodnje u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, koji počinju u 19 sati, predvodit će gvardijan fra Bože Vuleta, a nakon Obreda održat će se procesija ulicama Sinja s Presvetim oltarskim sakramentom, te tradicionalno pjevanje 'Ispovidite se' koje će biti u crkvi.
Ispovijed se obavlja danas i sutra od 7,30 do 12 i od 15 do 18,30 sati. Nakon 18,30 sati ispovijedanja nema.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Subota 07. travnja
Nogomet
3. HNL jug 24. kolo 16,00 Uskok - Hrvace
4. HNL jug 16,30 OSK - Croatia
16,30 Glavice - Omladinac

ŽNL 20. kolo
16,30 Tekstilac - Poljičanin
16,30 Vrlika - Trogir 1912.

Ponedjeljak 09. travnja
Konjički sport
15,00 Zagreb - Međunarodne galopske utrke

Motocross
09,00 Savski Marof - druga utrka za prvenstvo Hrvatske

Nogomet
09,00 Otok - Nogometni 13. turnir 'Mali Otok 2012.'

Matijašević novi trener OSK-a
Damir Matijašević novi je trener otočkog četvrtoligaša OSK-a.Nakon što je s trenerske pozicije odstupio dosadašnji trener Nenad Vučković Ćokle, uprava kluba odlučila se za svog nekadašnjeg trenera. Nakon uspješne igračke karijere, u kojoj je između ostalog igrao za Junak, Marsoniju, Zadar, Matijašević je kao trener radio u Otoku s mlađim uzrastima i seniorskom ekipom, trenirao je Primorac 1929, Tekstilac i Hrvace.
Prvu utakmicu na klupi Otočana Matijašević će imati već u subotu 7. travnja kada OSK dočekuje Croatiu iz Zmijavaca.
IZVOR: WWW.FERATA.HR