Srijeda, 6.04.2011.

Primorac na susretu novih svjetskih lidera uz Clintona i TurneraNa samit se može samo s pozivnicom. Bivši ju je hrvatski ministar zaradio svojim vlastitim radom, ali i zahvaljujući pomoći američko-izraelskog lobija
Dragan Primorac, bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta, forenzičar te profesor na američkim sveučilištima Penn State i University of New Haven, sudjelovat će u radu Sumit Seriesa – američke organizacije koja okuplja nove svjetske čelnike današnjice iz redova političara, gospodarstvenika i javnog života SAD-a.
...

Izgradnja grobnica na ŠatriniciDvije i pol godine od početka projekta uređenja groblja Šatrinica u Glavicama, te izgradnje mrtvačnice i potpornog zida, krenulo se s projektom izgradnje grobnica. Grad Sinj je u izgradnju mrtvačnice, ogradnog zida, dugog 280 metara i pristupne ceste 130 metara dužine, uložio 800 tisuća kuna.
Predsjednik Vijeća MO Glavice Ivica Romac najavio je skori početak gradnje grobnica. 'Radovi će početi već idućega tjedna, a koliko će grobnica biti izgrađeno, ovisi o interesu građana', kazao nam je Romac, te je dodao kako je očekivana cijena grobnice s 4 police 14 tisuća kuna, a sa 6 polica 16 tisuća kuna. Povodom najavljenog početka izgradnje grobnica u Šatrinici, Vijeće MO Glavice sazvalo je sastanak za zainteresirane građane, koji će se održati u utorak, 12. travnja, u 18 sati, na mjesnom groblju Šatrinica.
Za sve informacije zainteresirani građani mogu se obratiti na broj mobitela 098/286-850.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U tijeku prijave upisa za 1. razred OŠ

Odsjek za prosvjetu, kulturu, informiranje, šport i tehničku kulturu, Služba za društvene djelatnosti Ureda državne uprave Splitsko – dalmatinske županije donijela je plan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2011./2012.
U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca rođena od 1. travnja 2004. do 31. ožujka 2005. godine, kao i djeca kojima je u prošloj godini rješenjem odgođen upis. Prijave za upis provodit će se do 30. travnja 2011. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Uređuje se 'Đardin'

Djelatnici JKP 'Vodovod i čistoća' Sinj jutros su počeli s uređenjem gradskog parka 'Đardin'. Ovaj se park, u samom centru Sinja, nije uređivao već duže vrijeme. Razlog je što ne postoji ulaz za vozila. Jutros su djelatnici 'Vodovoda' postavili privremenu rampu, preko koje je vozilo s korpom ušlo u park. To je omogućilo radove na uređenju. Voditelj održavanja zelenih javnih površina Ćiro Poljak kazao nam je kako je u planu uklanjanje starih, posušenih i polomljenih grana, te oblikovanje stabala koja su postala neugledna.
Nema sumnje da će nam gradski park nakon ovoga uređenja biti puno ljepši a samim time ugodniji će biti i boravak u njemu.
Nakon što obave ovaj posao, naši će komunalci početi s redovitom košnjom zelenih površina. U drugoj polovici ovoga mjeseca krenut će i s akcijom sadnje cvijeća.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Osječki Hervis polumaraton

OSIJEK – u organizaciji maraton kluba „Hrvatski sokol“, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko – baranjske županije u nedjelju će se u Osijeku održati 7.Osječki Hervis polumaraton, koji se nalazi u sklupou HUCIPT-a i boduje se za New Balance cestovni kup 2011 godine. Glavno mjesto događanja, tj. start i cilj  će biti na Trg dr. Ante Starčevića gdje će glavna utrka započeti  u 10,30 sati. Osim glavne utrke dana bit će održana i ona za školarce i srednjoškolce, te utrka za građane na 5 kilometara. Organizatori prema najavama očekuju odličan odaziv trkača. Suorganizator utrke za djecu je Udruga za šport djece i mladeži Grada Osijeka.
Piše: Petar Norac Kevo, Sportske novosti

Trčeći sakupili kune za Japan

U organizaciji DŠR Aktivan život i atletskih klubova "Sljeme" i "Veteran" u subotu je na zagrebačkom Bundeku održana humanitarna utrka “Trčimo za Japan”, gdje su organizatori prikupili 14.601,60 kuna za stradale od potresa i tsunamija u Japanu. Utrka se trčala na 1 600 metara, a pobjednik je postao Teo Klima sa vremenom  5:57. Drugi je bio Ivan Murat a treći Zvonimir Pigec. Kod žena je slavila Nives Belošević sa vremenom 7:28. Druga je na cilj stigla Nina Pilat, a treća Ana Sabljak. Odaziv  je bio odličan jer je nastupilo 205 trkača, koji su dali svoj veliki doprinos u ovom humanitarnom događaju.
Piše: Petar Norac Kevo, Sportske novosti

Kronika 192

Jučer, 05.04.2011.g., dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je krajem mjeseca studenog prošle godine u Dugopolju provalio u kuću u vlasništvu 52-godišnjaka i otuđio dva agregata u vrijednosti 5000 Kn. Predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku. Nadalje, osnovano se sumnja da je tijekom noći 02.04.2011.g. u Dugopolju ispred kuće u vlasništvu 35-godišnjakinje otuđio dva pluga za traktor sveukupne vrijednosti 2000 Kn, a koje je prodao u sekundarne sirovine. Slijedi podnošenje odgovarajućeg Posebnog izvješća nadležnom ODO-u.
IZVOR: PU SD