Utorak, 6.04.2010.

Obavijest

Temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o posebnim mjerama pomoći poljoprivrednim proizvođačima u uvjetima financijske krize, ministar poljoprivrede Petar Čobaković donio je Odluku o ostvarivanju prava na 26,60% nominalnog iznosa izravnog plaćanja u protuvrijednosti repromaterijala. Korisnici svoja prava iz Odluke trebaju realizirati najkasnije do 31. svibnja ove godine, a ostvaruju pravo na sljedeći repromaterijal: mineralno gnojivo, sjeme i zaštitna sredstva....

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra će bez napajanja električnom energijom biti potrošači u naseljima Ruda Mala – Orlovac i Ribnjak, od 9,00 do 9,30 sati; Rože i Ruda Gornja, od 9,30 do 10,00, Korita, Rosandići i Crljen dolac, od 10,00 do 10,30, Ruda Velika, Ovrlja i Otok (Roknjača, Priblaće, Elek i Strana), od 10,30 do 11,00 sati, zatim Udovičići, Grab i Podi, od 11,00 do 11,30 sati. Bez struje će sutra biti i potrošači u naeljima Gardun, Vojnić – zaseok Sablić, Strmendolac, Vedrine i Trilj, od skretanja za Strmendolac do Gubavice, u vremenu od 8,30 do 13,00 sati.

Grad Sinj će od ponedjeljka do subote biti će domaćin festivala znanosti

Grad Sinj će od ponedjeljka do subote biti će domaćin festivala znanosti. Festival su organizirali sinjski studenti Mislav Cvitković  i Mate Jagnjić.  U  Sinju će gostovati eminentni znanstvenici poput Ivana Đikića, akademika Vladimira Paara i  Davora Pavune. Cilj mladih znanstvenika je  popularizirati znanost u malim gradovima poput Sinja.

Obavijest

Udruga natjecatelja  u oranju  Splitsko-dalmatinske županije održat će sastanak povodom ovogodišnje natjecateljske sezone. Sastanak će biti u četvrtak, 8. travnja, u 12 sati u Galeriji Galiotović.

Sport

U organizaciji Hrvatskog galopskog saveza na zagrebačkom Hipodromu održala  se  međunarodna galopska priredba sa 5 trka, u kojima je nastupilo 15-ak konja iz galopskih klubova sa sinjskog područja.
Glavnu trku dana na 1600 metara osvojilo je grlo Referendum, vlasnika sinjanina Ivana Vučkovića Vuje. Drugo mjesto u trci na 1800 metara osvojilo je grlo Asta la Luce, iz Konjičkog kluba Vreba iz Hrvaca. Izvrstan rezultat ostvarilo je grlo Nazim, također iz KK Vreba, koji je u trci na 1200 metara osvojilo drugo mjesto.

Ovogodišnji 11.Uskrsni turnira za dječake „Mali Otok 2010.“ koji se u ponedjeljak na SC Gola brda u Otoku održao za dječake rođene 1999. godište i mlađi, je pripao NK Glavicama. Mali su Glavičani pod vodstvom trenera Zlatka Runje u finalu nakon boljeg izvođenja jedanaestraca (3:2) savladali svoje vršnjake iz NK Junak.

Dana 06. travnja 2010. godine u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan, prof. primio je žensku kadetsku reprezentaciju Republike Hrvatske koja se u Sinju nalazi na pripremama. Iste je toplo pozdravio, te djevojkama među kojima je i 7 cura s područja Grada Sinja poželio daljnji uspjeh u njihovom športskom životu i radu, posebno naglasivši da u pokušaju da ostvare vrhunske športske rezultate i karijere ne smiju zanemariti i zapostaviti školske obveze.  U ugodnom druženju gradonačelnik je stavio naglasak na izgradnji športske infrastrukture na području Grada Sinja, a posebno na izgradnji atletske staze, izgradnji montažne športske dvorane, te športske dvorane koja bi se trebala graditi u sklopu OŠ Fra Pavla Vučkovića na lokaciji Sinjski Pazar. Tom prigodom gradonačelnik je predstavnici Hrvatskog rukometnog saveza gđi. Lidija Bojić-Čačić uručio prigodni poklon Grada Sinja, dok je u ime Hrvatskog rukometnog saveza kapetanica kadetske selekcije Silvija Masnić gradonačelniku uručila monografiju Hrvatski rukomet. Također, gradonačelnik je posebno pohvalio Ženski rukometni klub Sinj, koji je iznjedrio nemali broj reprezentativki i koji je primjer kako se uz malo sredstava ali uz izniman rad i zalaganje mogu polučiti vrhunski rezultati.

Kino danas

U sinjskom kinu i večeras u 20,00 sati na repertoaru je film „Priča o prvaku“. U glavnoj ulozi igra Sandra Bullock.

Stanje na cestama

Od 10.45 sati zbog jakog vjetra na autocesti A1, između čvorova Maslenica i Sveti Rok prometuju samo osobna vozila, a jak vjetar usporava promet između Skradina i Prgometa. Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u Slavoniji.
Vozačima savjetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, i na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.

Danas, do 18 sati zbog radova će biti zatvorena desna cijev tunela Brinje na autocesti A1. Prometovat će se lijevom cijevi, dvosmjerno, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

S poboljšanjem vremenskih prilika, sve je veći broj motociklista na cestama u RH. Motociklistima savjetujemo da obilaze vozila u za to predviđenom traku, poštuju sve prometne propise, voze bez naglih promjena smjera i održavaju što veće odstojanje od ostalih vozila, posebice onih koji se nalaze iza njih, s obzirom na to da je zaustavni put motocikala u opasnim situacijama primjetno kraći od onog mnogo težih automobila ili teretnih vozila. Vozačima automobila se savjetuje da obavezno provjere mrtvi kut, da skreću isključivo s pokazivačima smjera, kao i da poštuju prednost prolaska na križanjima.
IZVOR: HAK