Ponedjeljak, 6.04.2009.

Natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac- SinjGradsko poglavarstvo Grada Sinja objavilo je dana 03. travnja 2009.g. Natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac-Sinj ukupne površine 281.470 m2 podijeljene u 12 prostornih cjelina, odnosno 84 parcele.
Smještaj i prikaz prostora budućih građevinskih parcela - samostalnih zemljišnih čestica prikazan je na Karti korištenja i namjeni površina koja je dana na uvid natjecateljima u Upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja i u upravi Gospodarske zone Kukuzovac d.o.o. Sinj.
Natječajna dokumentacija se otkupljuje i preuzima u Upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja.
Rok za podnošenje ponuda po natječaju je 30 dana od dana objave.

KRONIKA 92

Sinoć u 22,38 sati županijski centar 112 Split je dobio dojavu o zapaljenju autobusa kod industrijske zone Podi u Dugopolju. Radi se o autobusu poduzeća Promet-Makarska koji je prometovao na relaciji Split-Sinj. Odmah su angažirani vatrogasci DVD-a Dugopolje, a obaviještena je i Policija. Vozač i putnici napustili su vozilo, te nema ozlijeđenih osoba. Požar je pogašen u 23,10, a izgorio je zadnji dio vozila, stoji u izvješću županijskog centra.
Direktor Autoprijevoza Jakov Jerkan kazao nam je kako je do požara došlo zbog kvara na instalacijama autobusa, staroga 6 godina. Prema njegovim riječima u trenutku izbijanja požara, kojeg je uočio vozač, u vozilu je bilo šest putnika.

PRIOPćENJE GRADONAčELNIKA SINJA dr. IVANA NASIćA

Gradonačelnik Sinja Ivan Nasić uputio je odgovor na Priopćenje Gradskog odbora SDP-a na temu Autorijevoz Sinj od dana 4. travnja. U istom između ostalog gradonačelnik navodi kako je tema Autoprijevoza previše važna da bi, s obzirom na dužnost koju obnaša, smio dopustiti da našim građanima, ukupnoj javnosti, a posebno radnicima Autoprijevoza ostane ponuđena samo SDP-ovska demagogija. Priopćenje u cjelosti možete poslušati u Dnevniku Hit radija koji je na programu u 16,00 sati.

OBAVIJEST

Gradski odbor SDP-a Sinja u srijedu će objaviti imena kandidata za dogradonačelnike Sinja. Istoga će dana predstaviti i ljude koji će, u slučaju da Nataša Poparić na lokalnim izborima u svibnju bude izabrana za gradonačelnicu Sinja, biti njeni suradnici, kazala nam je predsjednica sinjskog SDP-a Poparić.

SINJSKE MAOžORETKINJE NA SVJETSKOM PRVENSTVU U TWIRLINGU

Sinjske mažoretkinje večeras u 19,00 sati putuju na Svjetsko prvenstvo u Twirlingu koje će se održavati od 8. do 12. travnja u belgijskom gradu Gentu. Hrvatsku će predstavljati u 12 različitih disciplina, u četiri dobne skupine, i to u tri grupne koreografije, jedan duet i osam sola.
Osim twirling disciplina, natjecanje će se održati i u jedinoj mažoret kategoriji koja se izvodi na nivou cijelog svijeta, u Parad Corpu. Upravo u toj kategoriji Sinjske su mažoretkinje aktualne prvakinje Europe, iz Brna iz listopada prošle godine.

OBAVIJEST

U sinjskim osnovnim školama sutra, 7. travnja, će početi predupis djece školskih obveznika u prvi razred za školsku godinu 2009/2010. Upisi će se obavljati do 30. travnja u tajništvu škola. Na predupis roditelji trebaju ponijeti rodni list i domovnicu djeteta.

"KVARANTORE" - 40-SATNO KLANJANJE

U crkvi Gospe Sinjske jučer na Cvjetnu nedjelju u 14,00 sati počelo je 40-satno klanjanje- Kvarantore. Ta pobožnost podsjeća na događaj kad se Isus molio u Maslinskom vrtu, gdje je pozvao svoje apostole da budu s njim u teškim trenucima muke. Kvarantore će se održavati do Velike srijede u 12 sati.
Ispovijed u sinjskoj crkvi obavlja se od 6,45 do 12 sati i od 17,30 do 18 sati i 30 minuta. Na Uskrs neće biti ispovijedanja.

OBAVIJEST

Danas u 14,00 sati u prostorijama sinjskog Crvenog križa počet će podjela uskrsnica umirovljenicima s područja grada Sinja čija ukupna mirovinska primanja ne prelaze 1.600,00 kuna mjesečno. Uskrsnicu, u iznosu od 100,00 kuna, prema evidenciji od Božića, dobit će oko 1 tisuću i 470 umirovljenika. Prilikom preuzimanja uskrsnica umirovljenici su obavezni predočiti zadnji odrezak od mirovine i osobnu iskaznicu.

Za poklon pakete korisnicima stalne pomoći Centra za socijalnu skrb Grad Sinj je osigurao 20 tisuća kuna. Paketi će se dijeliti od četvrtka od 09,00 sati, u prostorijama Crvenog križa.
Uskrsnice i poklon paketi moći će se preuzeti do petka do 12,00 sati.

SPORT

Atletičar AK Sinj Petar Delaš jučer, 5. travnja, je u Osijeku osvojio 1. mjesto u utrci Hrvatskog juniorskog cestovnog kupa s osobnim rekordom 16 minuta 32 sekunde.

Rukometaši Kamička jučer, 5. travnja, su u Splitu poraženi od Hrvatskog dragovoljca 37:27. Odbojkašice Sinja su poražene u Makarskoj od Makarske 3:0 u setovima.

U utakmici županijske nogometne lige, koja je igrana jučer, 5. travnja, u Trilju, sinjski Tekstilac je pobijedio čaporice 2:1.