Petak, 6.04.2007.

OBAVIJEST IZ SVETIšTA GOSPE SINJSKE

Danas je Veliki petak spomen Isusove muke i smrti. Zapovjedni je post i nemrs. U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske obredi Velikog petka počinju u 19 sati.
Iz svetišta su obavijestili kako se ispovijed do subote u jutarnjem terminu vrši od 7,30 do 12,00, te od 16,00 do 18,30 sati. Na Uskrs nema ispovijedi.

"VELIKI čETVRTAK"

Već više od stotinu godina u crkvi Gospe od Ružarija, Vrličani na Veliki četvrtak, obučeni u narodne nošnje, čuvaju Kristov grob, u spomen na Isusovu muku i na Uskrsnuće. Broj čuvara nije strogo određen, a ove ih je godine 40-tak. Arambaša vodi cijeli ceremonijal i mijenja stražu svakih pet minuta.
čuvanje Kristova groba počinje na Veliki četvrtak, u 18,00 sati. Svi čuvari se prije ovog obreda moraju ispovjediti i kroz sve ove dane idu na svetu pričest. Prije dužnosti u crkvi u župnom se dvoru tradicionalno organizira svečani objed za čuvare, a završava se domjenkom na Uskrs.
Najsvečanije je u nedjelju, kada čuvari u špaliru stoje ispred crkve, dok ostali vjernici ulaze u crkvu. čuvari ulaze posljednji.

RADNO VRIJEME TRGOVINA ZA BLAGDANE

Odlukom Gradskog poglavarstva Grada Sinja prodavaonice i drugi oblici trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima na Uskrsni ponedjeljak, 9. travnja, mogu raditi od 7,00 do 13,00 sati.

PODJELA POKLON-PAKETA

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj još uvijek traje podjela uskršnjih poklon paketa primateljima pomoći za uzdržavanje. Kako doznajemo od voditelja Crvenog križa Ante Omrčena podijeljeno je dvije trećine poklon paketa pa je zamolio građane koji imaju pravo na pakete da ih dođu predignuti do podneva. Napomenimo kako je Crveni križ u suradnji sa gradom osigurao oko 250 paketa za korisnike pomoći za uzdržavanje.

OBAVIJEST IZ UDRUGE "UTIS"

Udruga tjelesnih invalida grada Sinja UTIS u subotu, 14. travnja organizira hodočašće u Međugorje za invalidne osobe i članove njihovih obitelji. Zainteresirani članovi mogu se javiti na telefon Udruge broj 660-080 ili 660-406 ili osobno doći u prostorije u Galeriju Galiotović, svakim radnim danom od 9,00 do 12,00 te srijedom od 17,30 do 19,30. Hodočašće je besplatno, a autobus je osigurao gvardijan svetišta čudotvorne Gospe Sinjske fra Bože Vuleta.

SPORT

U susretu 4. Hrvatske nogometne lige Glavice su na svom terenu poražene od Dinare rezultatom 1:3. Pag je na svom terenu bio bolji od Hrvaca rezultatom 3:2

U zaostalom susretu druge rukometne lige rukometašice Cetine poražene su u Kninu od Knina 25:24

Sinoć je na gradskom bazenu odigran trening utakmica ženskih vaterpolo reprezntacija Hrvatske i Italije. Pobijedile su vrlo kvalitetne talijanke rezultatom 17 :4.
Na prvom treningu ženskih vaterpolskih reprezentacija na gradskom bazenu u Sinju talijanke su bile bolje od naših predstavnici pobjedivši ih rezultatom 17:4.

Iz bogatog sportskog vikenda izdvajamo:
Susret 3. Hrvatske nogometne lige u kojem Junak sutra na Gradskom stadionu dočekuje ekipu Jadrana iz Kaštel Sućurca, u natjecanju 4. Hrvatske nogometne lige OSK na svom travnjaku u 16 sati dočekuje Polaču, a u ponedjeljak na igralištu Gola Brda održava se 8. po redu nogometni turnir «Mali Otok» na kojem će nastupiti mladi nogometaši rođeni 96 godine Hajduka, Junaka, čaporica, Glavica, Tekstilca i domaćina OSKa.

VRIJEME

U 8 sati u Sinju je bilo 2 stupnja Celzija. Za današnji dan meteorolozi najavljuju snčano i toplo vrijeme, a živa u termometru popeti će se i do 18 stupnjeva Celzija.