Četvrtak, 6.04.2006.

PRVI "NACIONALNI SAJAM PRšUTA" U SINJU


Sutra počinje prvi "Nacionalni sajam pršuta" u hotelu Alkar koji će okupiti mnogobrojne proizvođače pršuta sa područja cijele Dalmacije, a u cilju okupljanje i povezivanje svih relevantnih proizvođača pršuta te uspostavljanje još jednog tradicionalnog hrvatskoga branda-Dalmatinskoga pršuta.
Na sajmu se očekuje dolazak vodećih hrvatskih proizvođača pršuta, predstavnici Udruge proizvođača Istarskog i Drniškog pršuta, predstavnici Udruge uzgajivača svinja te regionalna i obiteljska gospodarstva koja se bave uzgojem svinja i prizvodnjom domaćeg pršuta .Za sve zainteresirane prizvođače pršuta i uzgaajivače svinja prvoga dana sajma predviđene su i edukacijske tribine, a drugi dan biti će degustacije i ocjenjivanja.
Sajam pršuta u našem gradu mogao bi, bar se tako predvidja, dalmatinski pršut uvrstiti kao novi Hrvatski brand. Pomoćnik pročelnika u Uredu za gospodarstvo Splitsko -dalmatinske županije Ivica Kovačević istaknuo je kako će i županija kreditnim linijama pomagati proizvođačima u mogućoj proizvodnji zaštićenog proizvoda.

JAVNA TRIBINA O FONDU HRVATSKIH BRANITELJA

UHBDDR podružnica splitsko-dalmatinske organizira javnu tribinu naziva "Sve što ste željeli znati o fondu hrvatskih branitelja".Gost tribine je predsjednik UHBDDR-a Zvonko Milas a voditelj Petar Liović član upravnog Fonda. Tribina će se održati danas u kongresnoj sali hotela Split s početkom u 17 sati. Tematika tribine je vezana uz prava branitelja u fondu, dostave obavijesti o udjelu, dividenda, pravo na raspolaganjenicama i sl.

POčEO UPIS DJECE U DJEčJI VRTIć "žABICA" U OTOKU

Dječji vrtić žabica iz Otoka počeo je upis djece predšolske dobi u program male škole . Upis traje do kraja tjedna .Ovaj program već zaživio u Gali te ga pohađa 12 predškolaca.Program u Otoku provoditi će tete iz dječjeg vrtića u sljedećih mjesec dana svakoga poslijepodneva.

SPORT

U košarkaškoj A1 ligi za ostanak košarkaši Zagorje Tehnobetona iz Varaždina pobjedili su na svom terenu Alkar 91:80

U utakmicama 1. županijske nogometne lige vrlo dobar uspjeh naših klubova. Sloga Hrvace 0:2 , OSK Aldi - Poljičanin 9:0, Tekstilac -Mladost 1:0 i Hvar -Glavice 1:1.

VRIJEME

I u nastavku dana biti će oblačno i kišovito vrijeme. Temperatura zraka u 7 sati iznosila je 13 stupnjeva Celzijevih.