Utorak, 6.03.2012.

Obavijest

Sukladno Uvjetima i načinima za korištenje sredstava za provođenje mjera za poticanje zapošljavanja putem Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja u 2012. godini Hrvatski zavod za zapošljavanje objavljuje JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja u 2012. godini. Opširnije...

Obavijest

Udruga Srma organizira sastanak s predstavnicima Mjesnih odbora s područja Grada Sinja na kojem će predstaviti projekte:
”Bez ambrozije–bez alergije”
”Mjesni odbori–generatori ravnomjernog lokalnog razvoja”

Sastanak će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, Dragašev prolaz 10, Sinj u srijedu 7. ožujka 2012.g. s početkom 17,00 sati.

Dnevni red:
1. Prezentacija projekata i razgovor o istima
2. Prikupljanje podataka za tiskanje info letka o mjesnim odborima s područja Grada Sinja
3. Prijave za provedbu edukativnih radionica za članove mjesnih odbora o prijavama na natječaje za građanske inicijative, o prikupljanju sredstava i pisanju projekata, o volonterstvu, procedurama i pravilnicima
4. Dogovor oko buduće suradnje – zajedničke akcije za opće dobro
građana Mjesnih odbora uz podršku volontera

Provedbu projekata podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kajo Dadić i Grad Sinj.

Grad Trilj raspisao natječaj za novčane potpore studentima u akademskoj godini 2011/2012.

Potpore dodjeljuje Grad Trilj, a namijenjene su redovnim studentima preddiplomskog i diplomskog studija po osnovu uspjeha u školovanju kao i studentima lošijeg socijalnog statusa koji imaju prebivalište na područja Grada Trilja. Za 2011/2012. akademsku godinu odobravaju se prema prijavljenim i odobrenim zahtjevima potpore: po osnovu uspjeha u mjesečnom iznosu 500,00 kuna koji studiraju u Splitu te 600,00 kuna koji studiraju izvan Splita; te po osnovu socijalnog statusa u istim iznosima: 5 potpora za studente prve godine, te 5 potpora za studente druge i viših godina studija, a po prijavi korisnici stalne pomoći i po posebnim potrebama. Opširnije...
IZVOR: GRAD TRILJ

Kronika 192

Jučer su policijski službenici za zaštitu državne granice, Postaje granične policije Trilj, kod 24-godišnjaka pronašli, te od njega oduzeli 2.9 grama opojne droge marihuane. Protiv njega se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.
IZVOR: PU SD

IVAN ZAK USKORO U SPLITSKOM HEMINGWAYU!Jedan od trenutno najpopularnijih i najtraženijih domaćih izvođaća kojeg su mediji prozvali 'princem estrade' Ivan Zak uskoro će održati svoj veliki koncert u Splitu. Mlada pjevačka zvijezda nastupit će u klubu Hemingway 30. ožujka s početkom u 23 sata. Nedavno je (na dan zaljubljenih) napunio malu dvoranu zagrebačkog Doma sportova, a jednako dobru atmosferu priredit će i svojoj brojnoj splitskoj publici.
...

OVAKO JE NEKADA BILO: Svadbe iz moga djetinjstva

TIJARICA – Kad se jednom zaljubiš u kulturu i tradiciju to ostaje u tebi za cijeli život, reče mi jednom vječna zaljubljenica u stare tradicijske običaje, prof. Dinka Alaupović Gjeldum iz Ministarstva kulture! Budući sam otkad znam za sebe „zaluđena“ kulturom i tradicijom, starim i lijepim običajima, već odavno shvatih da je to istina.

Promatrajući sa strane  kako se organiziraju svadbe današnjeg vremena koje me uvijek iznova deprimiraju i pomalo rastužuju svojom izvještačenošću i izrežiranošću do najsitnijih, po meni, nebitnih detalja, odlučih se prisjetiti tih prelijepih svatovskih običaja o kojima oduvijek želim ostaviti pisani trag.

Pisati o svadbama iz svog najranijeg djetinjstva za mene je vraćanje u jedan  od najljepšh kutaka moga sjećanja. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

U Sinju 13 tisuća poreznih prijava

U sinjskoj Ispostavi Porezne uprave zaprimljeno je oko 13 tisuća prijava poreza na dohodak u 2011. godini. Točan broj još nije moguće utvrditi jer se očekuju prijave predate u drugim ispostavama, kao i one upućene poštom poslane najkasnije 29. veljače. Prema neslužbenim najavama iz Porezne uprave, prve isplate građani mogu očekivati krajem travnja, kao i prošle godine. Sredstva će se uplaćivati na tekuće, odnosno žiro-račune poreznih obveznika, a građanima koji nisu naveli broj računa putem naloga za isplatu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR