Subota, 6.03.2010.

Pobuna i u Cetinskoj krajini: Traktorska blokada na Kukuzovcu

U organizaciji Udruge proizvođača mlijeka Dalmacije i Udruge orača Dalmacije, čija su sjedišta u cetinskome kraju, u subotu je traktorskom kolonom blokirana državna cesta D-1 na Kukuzovcu. U blokadi sudjeluje 10 traktora, a trebala bi trajati sve dok drukčije ne odluče vođe seljaka koji pregovaraju s ministrom Petrom Čobankovićem. Seljaci Cetinske krajine ovim činom solidarizirali su se sa seljacima Slavonije s kojima dijele jednake probleme i imaju istovjetna potraživanja od Vlade i nadležnog ministarstva.

Prosvjednici su se prije 11 sati okupili na odmorištu na Kukuzovcu. Stiglo je ukupno 11 traktora iako je Ivan Putnik, predsjednik Udruge proizvođača mlijeka Dalmacije i glavni organizator prosvjeda najavio da će ih biti 50-ak.

- Policija nas je upozorila da na cestu smiju samo registrirani traktori. Zbog toga smo zaustavili većinu naših članova koji su najavili dolazak, ali im traktori nisu registrirani – kaže Putnik.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA...

Viteško alkarsko društvo objavilo je natječaj za prodaju 18,5 kg zlatnog i 160 kg srebrnog numizmatičkog novca

Viteško alkarsko društvo objavilo je natječaj za prodaju 18,5 kg zlatnog i 160 kg srebrnog numizmatičkog novca. Na natječaju su zlatnici i srebrnjaci izdani povodom 200-te godišnjice rođenja Vuka Stefanovića Karadžića, 29-te šahovske olimpijade Novi Sad, te Samita Nesvrstanih 1969.

Državno prvenstvo u mažoret plesu i twirlingu u Novoj Gradiški

Sinjske mažoretkinje sudjeluju na državnim prvenstvima u mažoret plesu i twirlingu, koja se do nedjelje održaju u Novoj Gradiški. Prvi put na državnom prvenstvu u twirlingu Sinj predstavlja jedan plesač–Mario Tomašević, koji je bio vrlo uspješan na kvalifikacijama za prvenstvo. Rezultati natjecanja bit će poznati u nedjelju navečer.

I Triljske mažoretkinje su u Novoj  Gradiški. Kako doznajemo od predsjednice i voditeljice Anite Dukić, 30 mažoretkinja seniorki i juniorki  natjecat će se u 4 kategorije.

RNB Confusion powered by index.hr dolazi po prvi puta u Sinj

RNB Confusion powered by index.hr dolazi po prvi puta u goste u Sinju u popularni klub ajCOOLa 12.3.2010., te tako eksluzivno prvi u Dalmaciji postaje domaćini rnb clubbing oaze!
Klupska legenda RNB Confusion već punih sedam godina sinonim je čiste zabave u cijeloj regiji. RNB  Confusion partyi održavaju se u Zagrebu, Sarajevu, Beogradu, Skopju, Varaždinu, a uskoro i u Sinju! Tijekom 7 godina na RNB Confusion gostovale su mnogobrojne svjetske i domace zvijezde kao sto su:Montell Jordan, Blackstreet, Horace Brown, Edo Maajka, Elemental, Connect, Divas, Bolesna braca, VIP, Nina Badric, Tram 11 i dr....

Kino danas

U sinjskom kinu 20,00 sati prikazivat će se avanturistički akcijski film „Knjiga iskupljenja“. U glavnim ulogama igraju Denzel Washington i Gary Oldman.

Stanje na cestama

U većem dijelu zemlje vozi se uz povoljne vremenske uvjete. Duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozače molimo za oprez.

Do 18 sati kroz tunel Mala Kapela na autocesti A 1 vozi se dvosmjerno desnom tunelskom cijevi u smjeru Splita. ...