Petak, 6.03.2009.

ZAVRšNO OCJENJIVANJE DALMATINSKOG PRšUTADanas je u hotelu Alkar održano završno ocjenjivanje dalmatinskog pršuta kojeg je organizirao Poduzetnički centar Sinj. Voditelj projekt prof. Romano Božac sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu istaknuo je kako se pršutima, ocjenjivala kvaliteta, okus miris, boja i sl. Od dva proizvođača kod kojih se vrši proces sazrijevanja pršuta prof. Božac, ali i ostali članovi komisije nisu dvojili koji su pršuti bolji, a to su pršuti iz pršutane MEL Hrvace.

Nakon ocjenjivanja i nadamo se vrlo skore zaštite Dalmatinskoga pršuta kao brenda najavljujemo i četvrti po redu "Sajam pršuta" i suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem, i to iz čak 5 zemalja. Kako nam je rekla voditeljica poduzetničkog centra Sinja Ana Barać nadaju se kako će ove godine sajam privući veći broj domaćih proizvođača.

DONACIJA DM-a SINJSKOM VRTIćU "BILI CVITAK"

Sinjski dječji vrtić "Bili cvitak" jučer je dobio donaciju tvrtke DM u iznosu od 25.000 kuna, koju je ravnateljici dječjeg vrtića Dijani župić predala regionalna menadžerica Tamara Vidović. DM je donirao vrtić povodom otvorenja svoje prve poslovnice u Sinju. Prema riječima ravnateljice novac će biti usmjeren u dječji vrtić Alkarić za obnovu jaslica i kupnju didaktičkih igračaka.

OBAVIJEST

Dječji vrtić "Bili cvitak" Sinj prima prijave za upis djece u program Predškole. Roditelji čija djeca nisu obuhvaćena vrtićkim programom a rođeni su od 1. travnja 2003. do 1. travnja 2004. godine, s mjestom stanovanja u prigradskim sinjskim naseljima, trebaju se javiti u dječji vrtić Bili cvitak u ulici Antuna Konstatina Matasa 8 u Sinju, odnosno na brojeve telefona 825 617 ili 821 177, od 8,00 do 12,00 sati. Do sada je kako doznajemo prijavljeno 20-tak djece.

PREDAVANJE

U organizaciji Ogranka Matice Hrvatske Sinj, sljedećeg četvrtka 12. ožujka, u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju održat će se predavanje na temu "Dr. Franjo Tuđman 2009. - Deset godina poslije". Predavači su dr. Slobodan Lang, Milan Bešlić i dr. Miroslav Tuđman, a predavanje će početi u 19,00 sati.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina danas su dva filma. U 18,00 sati na rasporedu je animirani film sinkroniziran na hrvatski "Priča o mišu zvanom Despero", dok se u 19,30 prikazuje američka komedija "Rat među nevjestama".

SPORT

Pred nama je vrlo zanimljiv športski vikend iz kojeg izdvajamo večerašnji susret pretposljednjeg kola A1 lige, u kojem se u Zagrebu se sastaju Dubrava i Alkar.

Sutra, 7. veljače, u 15,00 sati, u 2. kolu nastavka 2. HNL Junak na svom terenu dočekuje ekipu Vinogradara.

KRONIKA 92

PP SINJ, 05.03.2009.g. oko 17,40 sati u mjestu Grab, osamnaestogodišnjak je upravljajući teretnim vozilom marke mercedes splitskih registarskih oznaka ST 535-KL, uslijed neprilagođene brzine kretanja uvjetima na kolniku, u skretanju ulijevo, izgubio nadzor nad vozilom, te je zadnjim desnim bočnim dijelom tovarnog prostora udario u osamdesetdvogodišnjeg pješaka koji se kretao uz desni rub kolnika i koji je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na MD.
IZVOR: PU SD