Četvrtak, 6.03.2008.

NA KAMENSKOM 20 CM. SNIJEGAZbog gustog snijega koji je sinoć počeo padati a na predjelu Kamensko ali i na cijelom području Cetinskog kraja sinoć od ponoći aktivirane su dežurne službe sinjske Nadcestarije koje su čistile snijeg s prometnica. Najviše snijega napadalo je na Kamenskom gdje ga i sada ima oko 20-tak centimetara, no kako doznajemo od dežurnog djelatnika sinsjke nadcestarije Nediljka živaljića sve ceste su posute i prohodne tako da zastoja u prometu nema.

Zbog vremenskih neprilika jutros su pojedini djelovi grada Sinja te dio Tijarice bili bez električne energije, zbog kvara na dalekovodima. Kako doznajemo kvarovi su tijekom jutra otklonjeni te je uspostavljena redovita opskrba el. energijom.

ODBIJENI SVI AMANDMANI NA DRžAVNI PRORAčUN

Državni proračun za 2008. godinu iznosi 120 milijardi kuna. Za proračun je glasova 81 zastupnik, a protiv njega 48. Nakon cjelodnevne rasprave i glasovanja o amandmanima na prijedlog ovogodišnjeg proračuna saborska je većina odbila 421 amandman oporbenih zastupnika. Među odbijenim amandmanima su i amandmani koje je preko saborskih zastupnika uputio i grad Sinj u saborsku proceduru, gradonačelnik Nikola Tomašević istaknuo je kako su amandmani bili vezani na gospodarske i razvojne programe s naglaskom na zonu Kukuzovac, te nagašava kako Gradu sada samo preostaje da se javlja na natječaje resornih ministarstava.

ODRžANA 74. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJADanas, 6. ožujka, održana je 74. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja za koju je predložen dnevni red od 12 točaka.
Jednoglasno je donesena Odluka o sufinanciranju pružanja usluge opskrbe pitkom vodom domaćinstava u naseljima s područja Grada Sinja u kojima nije izgrađena komunalna infrastruktura za opskrbu pitkom vodom te Odluka o osnivanju Savjeta mladih Grada Sinja. ...

OBAVIJEST

Općina Dicmo raspisala je natječaj za upis zainteresiranih mještana za kupnju sadnica voćaka i vinove loze. Program se provodi u suradnji sa županijom, koja će, kao i općina, sudjelovati u sufinanciranju kupnje sadnica. Upisi se mogu obaviti do 15. ožujka.

SPORT

Mlade reprezentacije Hrvatske i švedske, uzrasta do 17 godina, danas će zbog vremenskih neprilika osim u Hravcama igrati igrati međunarodnu prijateljsku nogometnu utakmicu u Dugopolju. Susret počinje u 15,00 sati.