Utorak, 6.03.2007.

USVOJEN URBANISTIčKI PLAN INDUSTRIJSKE ZONE U HRVACAMA

U općini Hrvace intezivno se radi na osposobljavanju industrijske zone koja bi se trebala protezati na 39 hektara. Urbanistički plan je usvojen, prema riječima načelnika općine Dinka Bošnjaka, a za nekoliko dana biti će ovjeren i parcelacijski elaborat. S obzirom da se Hrvace nalaze na području od posebne državne skrbi zainteresirani poduzetnici moći će koristiti i povoljnija kamatne stope što će u konačnici, mišljenja je načelnik, rezultirati dobrim interesom investitora, ali i padu broja nezaposlenih na tom području.

NATJEčAJ ZA PRODAJU ZEMLJIšTA GZ čAPORICE

Grad Trilj raspisao je natječaj za prodaju zemljišta na području gospodarske zone čaporice. Površina zone je 233 tisuća metara kvadratnih uz 27 radnih jedinica. Početna cijena je 30 kuna po metru kvadratnom uz napomenu kako prednost pod jednakim uvjetima i ponudi imaju investitori s područja grada Trilja.

ZADRUGA "DALMATINSKA ZAGORA" NA SAJMU GAST

Novoosnovana zadruga «Dalmatinska Zagora» već sutra predstaviti će se svojim prvim projektom na sajmu Gast. Inače, ova zadruga osnovana je protekloga vikenda, a cilj joj je razvijanje seoskog turizma i promocija malih obiteljskih gospodarstava u ruralnom dijelu zagore.

Na Gastu će se postaviti štand izlagača Cetinskoga kraja kojega će krasiti članovi KUD-a Peruča iz Hrvaca koji će biti obučeni u narodnu nošnju našega kraja.

SAVJETOVANJE

Klub žena oboljelih i liječenih na dojci organizira svakoga utorka savjetovanje od 17 do 19 sati. Savjetovanje će provoditi krouz edukacije o bolesti i načinu liječenja, savjetovanju sa stručnjacima, izgradnju psihičke stabilnosti oboljelih kroz solidarnu podršku među oboljelima te pružanje drugih oblika pomoći. Savjetovanje se provodi za sve zainteresirane u prostorijama udruge Srma u Galeriji Galiotović

OBAVIJEST

Zbog neodgodivih radova na dionici državne ceste D-1 dionice «Brza cesta Solin - Klis» smjer Klis Grlo Split od 8,30 zatvoren je zapadni prometni trak te ceste.Za vrijeme radova koji će potrajati večeras do 19 sati promet iz smjera Klis Grlo- Split promet se preusmjerava na staru «Klišku cestu», a promet iz smjera Split - Klis grlo odvija se bez preusmjeravanja.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektro energetskim postrojenjima bez napajanja električnom energijom danas u vremenu od 9 do 13 sati su potrošači na području čaporica i to u zaseocima Sarač i živaljić. Danas i sutra u vremenu od 8 do 15 sati bez isporuke električne energije su i potrošači u Rudi i to u zaseocima Projić, štrlje i Tadić.
U istom vremenskom terminu svakodnevno do petka HEP će raditi i U Bisku , tako da će bez struje biti zaseoci Gaćić,Vladović i Pranić

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras možete pogledati dva filma.
Od 18 sati prikazuje se animirani obiteljski film ARTUR U ZEMLJI MINIMOJA,a od 20 sat i 15 minuta prikazuje se akcijski krimić DEJA VU.

OBAVIJEST

Iz šRD Cetina zaprimili smo obavijest kako su nove prostorije društva sada u krugu tvornice «Dalmatinka Nova».

50. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja

Zakazana je 50. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja za dan 7. ožujka 2007.g. (srijeda) s početkom u 11,00 sati u prostorima Gradske vijećnice Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:


1. Prijedlog Općih i posebnih uvjeta za prodaju/davanje prava građenja na zemljištu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj,

2. Prijedlog Uputa ponuditeljima za prodaju/davanje prava građenja na zemljištu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj,

3. Prijedlog Kriterija za vrednovanje (bodovna lista) zahtjeva za kupnju zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac u Sinju,

4. Prijedlog Zaključka o raspisivanju Natječaja za prodaju/davanje prava građenja na zemljištu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj.