Ponedjeljak, 6.03.2006.

MILAN BABIć POčINIO SAMOUBOJSTVO

Milan Babić haški osuđenik počinio je samoubojstvo u nedjelju navečer u pritvorskoj jedinici Haškog suda, neslužbeno doznaje bogradski B92. Babić je zbog zločina nad nesrpskim stanovništvom u tkz. Krajini osuđen na 13 godina zatvora, a u siječnju 2004. godine pred sudom je priznao krivicu. U Haggu još uvijek nema službene obavijesti o Babićevom samoubojstvu.

NOVI SNIJEG U CETINSKOM KRAJU

Novi snjeg pao je na gotovo cijelom području Dalmatinske zagore. Snježne padaline prouzročile probleme u putničkom prometu. Iz sinjskog "Prometa" izvjestili su kako su jutros linije na pojedinim dionicama kasnile oko 10-tak minuta u dolascima. Od 10 sati vozi se po ustaljenom rasporedu a kašnjenja nema.

Djelatnici sinjske "Nadcestarije" od 4 sata ujutro sipinom i solju posipali su kritične dionice Kamenskoga i Vrlike gdje je bilo i do 12 centimetara novoga snjega potvrdio nam je dežurni Nediljko živaljić.

Kako su nas izvjestili sada su sve ceste prohodne, vozi se nešto sporije no zastoja nema. Na našem području od jutra policija bilježi tri lakše prometne nezgode te upozoravaju vozače na dodatan oprez i prilagođavanje brzine uvjetima na cesti.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na posljednjoj sjednici Gradskog poglavarstva donešena je odluka o sanaciji deponija Mojanka na Kukuzovcu. Naime, Poglavarstvo je nakon argumenata koji su iznijeli predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energergetsku učinkovitost dogovorili potpisivanje ugovora kojim bi se napokon počelo sa sanacijom odlagališta.
...

ZATVORENO 12 KLAONICA

Tijekom ovoga tjedna veterinarska je inspekcija zajedno s ekipama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, provjerila stanje u 16 klaonica u Splitsko-dalmatinskoj županijii zatvorila njih čak 12. Prema riječima glasnogovornika Mladena Pavića. U klaonicama je zatečeno katastrofalno stanje, a provjera klaonica uskoro počinje i u ostatku Hrvatske.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Sinjski pogon HEP-a najavio je novu akciju iskapčanja iz elektromreže kako kućanstvima tako gospodarstvenicima koji nisu ni po prethodno dostavljenim opomenama podmirili svoje obveze isporučenu električnu energiju.
Također, upozoravaju potrošače na izmirenje svojih obveza kako bi se izbjegli dodatni troškovi i moguće neugodnosti koje izaziva svako iskapčanje električne enrgije.

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra u utorak u vremenu od 9 do 14 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači u Livanjskoj ulici od mesnice Vitić do Doma mladih i u Matića ulici.

TRIBINA ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOđAčE

Poljocentar Hipodrom u surdanji s "Colić-trade" iz Biograda organiziraju tribinu za poljoprivredne proizvođače na kojoj će biti riječi o sustavu za navodnjevanje kao i gnojidbi kristalima i drugim gnojivima iz programa Yara, uz edukaciju poljoprivrednicima će biti i prezentirane nove vrste sjemenja inozemnih tvrtki.
Na tribini će svoje novitete predstaviti i tvrtke iz Nizozemske i Japana, a predavanje će se održati u u utorak 7 ožujka od 16 sati u dvorani Galerije Galiotović.

SPORT

Pred prepunim gledalištem Alkar je odigrao vrlo dobru utakmicu i pobjedio Borik iz Zadra 86:72

Junak je na gostovanju u Pagu ostvario značajnu i sigurnu pobjeu pobjedivši domaćina 3:0

U I županijskoj ligi pobjede su ostvarili nogometaši OSK Aldi, Glavica i Tekstilca dok je poraz zabilježila ekipa Hrvaca.

VRIJEME

U nastavki dana oblačno sa povremenim padalinama. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je 0 stupnjeva Celzijevih .