Srijeda, 6.02.2019.

Održana konferencija Gerontodomaćice kod starijih i nemoćnih osoba u Gradu Trilju

 
Danas, 6. veljače 2019. godine, u Gradskom kinu Trilj održana je konferencija Gerontodomaćice kod starijih i nemoćnih osoba u sklopu projekta ‘Zaželi – žene triljskog kraja’.

Voditeljica projekta Maja Vukan otvorila je konferenciju, nakon čega su stručne osobe predstavile osnovne karakteristike zanimanja gerontodomaćice. Stipe Efendić, predsjednik Centra za ruralni razvoj Sinj, partnera u projektu, dao je kratak osvrt na projekt, odnosno na obveze koje žene zaposlene kao gerontodomaćice u sklopu ovog projekta imaju prema svojim korisnicima. Na konferenciji su sudjelovale i Marija Krstić, Smiljana Delonga i Branka Marinović, žene koje već rade kao gerentodomaćice na projektu programa ‘Zaželi – Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’ i iznijele s svoja iskustva i dojmove o projektu te zajedno sa projektnim timom odgovarale na pitanja žena.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Oratorij u čast blaženom Alojziju Stepincu

 
Iz Svetišta i Župe Gospe Sinjske izvijestili su o izvedbi Oratorija u čast bl. Alojziju Stepincu.

Naime, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske na blagdan bl. Alojzija Stepinca u nedjelju 10. veljače 2019. godine u 19 sati bit će izveden oratorij ‘Slobodan u istini – Blaženi Alojzije Stepinac’.

Oratorij za soliste, mješoviti zbor, orkestar i orgulje djelo je skladatelja maestra don Šime Marovića, kapelnika stolne crkve Sv. Dujma u Splitu, koji će ujedno i ravnati izvedbom, dok tekst oratorija potpisuje don Ante Mateljan. Kao solisti nastupit će Marija Bubić-Jaman, sopran; Ana Ticl, sopran; Vinko Maroević, tenor i Goran Velić, tenor. Zborske dionice izvesti će Mješoviti zbor Splitske katedrale i župe Gospe Fatimske – Split-Škrape, dok će na orguljama biti maestro don Ivan Urlić. Oratorij se sastoji od prologa, tri središnja djela i epiloga, a prolazi Blaženikov život od biskupskog imenovanja preko njegovog poslanja obilježenog trpljenjem do svečane beatifikacije.

Misno slavlje prije oratorija u 18 sati predvodit će don Ante Mateljan, profesor na KBF-u u Splitu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR