Petak, 6.02.2015.

I ovaj vikend u znaku krnjevalskih svečanostiI treći vikend za redom zanimljivo je i veselo u mnogim naseljima Cetinskog kraja jer su mačkarske svečanosti u punom zamahu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Damir Tomašević novi predsjednik Gradske glazbe Sinj

Damir Tomašević novi je predsjednik Gradske Glazbe Sinj.
Redovna izborna Skupština Gradske glazbe Sinj održana je jučer u prostorijama Glazbe. Nakon što su jednoglasno prihvaćeni Izvješće o radu glazbe i Financijsko izvješće za protekle 4 godine, dosadašnji predsjednik g. Miloš Balić osvrnuo se na projekte napravljene u protekle četiri godine, od kojih su najznačajniji proslava 150 godina postojanja i djelovanja glazbe sa svečanom sjednicom, kupnja novih odora, obnova dotrajalih instrumenata, izdavanje monografije glazbe, izložba fotografija glazbe, razna gostovanja kako u Hrvatskoj tako i diljem Europe.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Osnovano KUD ‘Turjaci’

U prosincu prošle godine, točnije 10. prosinca, održana je osnivačka Skupštna udruge KUD ‘Turjaci’ iz Turjaka, a 18. siječnja ove godine je izdano riješenje kojim se odobrio upis u Registar udruga Republike Hrvatske.
Na osnivačkoj Skupštini donesen je Statut udruge, te njeni ciljevi: promicanje, razvitak i unaprjeđenje kulture i starih običaja. Djelatnosti udruge su folklorna sekcija, dramska sekcija, klapsko pjevanje i recitatorska sekcija.
Nadamo se da će dragovoljnim okupljanjem stanovnika sela Turjaka, a posebno omladine, udruga prerasti broj sadašnjih petnaestak članova, te unaprijediti kulturno – umjetničko djelovanje u okviru našeg mjesta, a i šire.
Na osnivačkoj Skupštini su izabrana i tijela udruge. Predsjednica je Zdenka Marković, dopredsjednica Marija Budimir Bekan, a tajnica Senka Pupić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Radionica za organizatore volontiranja u Otoku

Udruga Srma organizira besplatnu edukativnu radionicu za organizatore volontiranja s područja Općine Otok. Edukacija će se provesti večeras u vijećnici Općine Otok s početkom u 17 sati.
Pozivaju se predstavnici udruga, mjesnih odbora, škole i drugih ustanova da sudjeluju na ovoj edukaciju koja se provodi u sklopu projekta ‘Cjeloživotno volontiranje za razvoj Cetinske krajine’ čiji je donator Ministarstvo socijalne politike i mladih, a partneri u projektu su Općina Otok i Grad Sinj.
Program edukacije:
1. Zakonski okvir volontiranja – prava i obveze organizatora volontiranja
2. Organizacija volonterskih aktivnosti, evidencija volontiranja, izvješće o volontiranju koje se podnosi Ministarstvu socijalne politike i mladih
3. Animiranje i edukacija volontera, sklapanje ugovora o volontiranju – kada se može sklopiti usmeni, a kada je zakonom obvezan pisani ugovor o volontiranju, izdavanje potvrda o volontiranju
4. Zakonski prihvatljivi troškovi volontiranja, isplate neoporezivih naknada volonterima
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Maškaradni koncert Mješovitog zbora grada Sinja i HKD Napredak iz MakarskeNakon preuzimanja ključeva Grada ‘Maškaradnim koncertom’ Gradskog zbora Sinj i makarskog HKD-a ‘Napredak’, u ponedjeljak, 2. veljače, u hotelu Park, počela su događanja 19. Zimskog karnevala u Makarskoj.
Zborovi, čija suradnja traje cijeli niz godina, su se predstavili s 15 skladbi raznoraznih autora uz glazbenu pratnju svojih voditelja, Marija Župić – Sinj i Aleksandar Srzić HKD Napredak, ali i s vicevima te anegdotama iz svakodnevnog života. Za sam kraj nastupa zajednički su izveli skladbe ‘O kućo mala’, iz Tijardovićeve operete ‘Splitski akvarel’ i ‘Neka cijeli ovaj svijet’, musical ‘Yalta, Yalta’ Alfija Kabilja.
Pokrovitelj koncerta su Grad Makarska, Grad Sinj i Turistička zajednica grada Makarske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR