Subota, 6.02.2010.

Prezentacija gastronomske ponude Požeško-slavonske županije

U organizaciji Požeško-slavonske županije i komore  obrtnika naše županije te Udruženja sinjskih  i triljskih obrtnika na Lipotića mostu u Trilju održava se  prezentacija gastronomske ponude Požeško-slavonske županije, s posebnim naglaskom priprave Slavonskog kulena i prikazom  svinjokolje. U poslijepodnevnim satima organizatori su pripremili degustaciju  i edukaciju za posjetitelje.

Otvoren dječji vrtić “Čarobni pianino“


Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan danas, 6. veljače, otvorio je dječji vrtić  “Čarobni pianino“ koji u Sinju djeluje  od rujna mjeseca.  Djeca vrtića izvela su i prigodnu predstavu za roditelje i mnogobrojne  uzvanike.

"Krnjevalski dani 2010."

Ovaj vikend je u znaku krnjevalski svečanosti u Cetinskom kraju. Na mačkarske rute krenula je  Krnjevalska udruga „Didi s Kamešnice“ Gljev, a iz Otoka nisu išle mačkare iz Živinića, nego Priblatske.
Sutra, 7. veljače, u tradicionalnim mačkarskim pohodima bit će mačkare iz  Vedrina, Košuta i Krušvara.

Sport

Pred nama je zanimljiv športski vikend. Danas, 6. veljače, u susretima A2 košarkaške lige Alkar u svojoj dvorani u 19 sati dočekuje Solina, dok će Cetina iz Trilja ugostiti Poličnik sat ranije.

U Zadru od 14 sati se sastaju Junak i domaćin Zadar.

Danas, 6. veljače, počinje i odbojkaška sezona. U OŠ“Marka Marulića“ od 15 sati igraju ŽOK Sinj i Arbanasi.

Stanje na cestama

Zbog bure, Jadranskom magistralom između Bakra i Senja zabrana je prometovanja I. skupinu (autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle). Jak vjetar puše također na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić dok magla smanjuje vidljivost između čvorova Vrata i Vrbovsko.

Snijeg otežava promet mjestimice u Gorskom kotaru, Lici te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mokri ili vlažni, te skliski od kiše. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.
Duž Jadranske i Ličke magistrale (D 8, D 1) kao i na cestama u gorju opreznije treba voziti zbog mogućih odrona.
...