Petak, 6.02.2009.

VIJESTI IZ OTOKA


FOTO: Filip Ratković

Uskoro će Otočani dobiti svog pedijatra-rekao nam je načelnik Općine Otok Branko Samardžić. Potreba za pedijatrom u Otoku postoji već duže vrijeme prvenstveno zbog činjenice da se svake godine u Otoku rodi oko 80-tak djece. Inače, Otok ima dva liječnika opće prakse i dva stomatologa što je dovoljno kaže načelnik za nešto manje od 6000 tamošnjih stanovnika. Pedijatrijska ordinacija trebala bi biti dovršena na ljeto.

NOVI UREđAJI ZA DIJALIZU U SINJSKOM DOMU ZDRAVLJA

Ravnatelj županijskog Doma zdravlja dr. Miran Propadalo najavio je kako će za najviše desetak dana u ispostave Doma zdravlja Sinj, Imotski i Makarsku biti dopremljeni novi uređaji za dijalizu, točnije u Sinj postrojenja za demineralizaciju vode.

"ARAMBAšIJADA"

Sutra, 7. veljače, će se u organizaciji Krnjevalske udruge Sinj održati Arambašijada. Na ovoj gastronomskoj manifestaciji bit će gosti iz Imotskog, Korčule, Solina i Omiša. Manifestacija je organizirana u restoranu Junak, a prije toga u 19.30 sati bit će defile mačkara.

"KRNJEVALSKI DANI 2009."

Karnjevalska Udruga Didi s Kamešnice iz Gljeva bila je u đakovu u subotu na međunarodnoj krnjevalskoj smotri. Sutra, 7. veljače, najavljuju okupljanje u 8.30 sati u Gulića i ići će standardnom rutom Gljev, Gala i Obrovac. Završna svečanost je u 17 sati ispred škole. Najavljen je i dolazak Hrvatske televizije koji će snimati prilog za potrebe emisije "škrinja". Branke šeparović.

U SPLITU OTVOREN "FESTIVAL VJENčANJA"

Danas, 6. veljače, u Splitu je u Domu Hrvatske vojske u Lori otvoren Drugi "Festival vjenčanja". Program nudi dnevne i večernje modne revije, a predstavit će se sveukupno 58 izlagača sa područja naše županije. Festival će trajati do nedjelje.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras, s početkom u 18,00 sati prikazuje se animirana komedija, GROM koja je sinhronizirana na hrvatski jezik. U 19.30 sati na repertoaru je australska avanturistička ratna drama "Australija" u kojoj glavnu ulogu tumači Nicol Kidman.

SPORT

U A1 košarkaškoj ligi košarkaši Alkara u nedjelju, 8. veljače, gostuju u Trogiru, gdje im je domaćin istoimeni prvoligaš. Početak susreta je u 17 sati.

Košarkaši Cetine iz Trilja sutra, 7. veljače, u 15 sati u natjecanju A2 košarkaške lige u Kaštelima gostuju kod vodeće ekipe lige, ekipe Kaštela.

Danas, 6. veljače, od 14.30 sati u Otoku sastaju se OSK i Zmaj iz Makarske.

Od sutra, 7. veljače, u organizaciji NK Glavice i škole nogometa Glavice počinje turnir za mlađe uzraste. Sutra s početkom u 8 sati igraju se susreti za 94. godišta, a u nedjelju u isto vrijeme igrat će se susreti za 95. godište. Na turniru nastupa 12 ekipa s područja Zagrebačkog nogometnog saveza i Splitsko-dalmatinske županije. Turnir se nastavlja 21. ovog mjeseca na kojemu će u mlađim uzrastima nastupiti i klubovi iz BiH.

Sinoć je održano prvo okupljanje i trening nogometašica na nogometnog stadionu u Glavicama. Sve zainteresirane djevojčice mogu se prijaviti u prostorijama kluba.

Na međunarodnom vaterpolskom turniru u Sarajevu koji se održava ovog vikenda nastupit će i mladi vaterpolisti Sinja. Iz vaterpolo i plivačkog kluba Sinj obavještavaju kako je ponovno krenula s radom škola plivanja. Svi zainteresirani mogu se uključti u različite plivačke aktivnosti prijavom na porti gradskog bazena.