Utorak, 6.02.2007.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Za ponedjeljak je najavljena 17. sjednica Gradskog vijeća grada Sinja za koju je predviđen dnevni red od 9 točaka. Konačni prijedlog Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana grada Sinja kao i prijedlog odluke o uvjetima i postupku raspolaganja sa zemljištem na području Gospodarske zone Kukuzovac samo su neke od točaka o kojima će rasravljati gradski vijećnici.

Gradsko poglavarstvo izmjenilo je i dopunilo odluku o komunalnoj naknadi u kojoj stoji kako se komunalna naknada neće plaćati za prostore u kojima se obavlja djelatnost javnog predškolskog odgoja kojih je osnivač Grad Sinj, domovi za stare i nemoćne osobe, humanitarna i vatrogasna djelatost, športska i kulturna društva, prostore koje koristi gradska uprava, koji služe vjerskim zajednicama za obavljanje njihove vjerske djelatnosti. Komunalna naknada prema tom prijedlogu neće se plaćati ni za prostore koji posjeduju rješenja o ruševnosti, skloništa osim onih koji se komercijalno koriste, ustanove namijenjene za skrb o invalidima te političke stranke i udruge za prostore koje ne iznajmljuju u komercionalne svrhe.


U pojedinačnim slučajevima na zahtjev obveznika može se dobiti i privremeno oslobađanje od plaćanja komunalne naknade osobama kojima primanje po članu zajedničkog domaćinstva ne prelazi 20% prosječne neto plaće u Republici Hrvatskoj za tekuću godinu. Obveze komunalne naknade može se osloboditi i obveznik koji na nekretnini pretrpi elementarnu štetu ili drugu nezgodu ukoliko visina te štete premašuje zaduženje komunalne naknade za godinu u kojoj je šteta nastala.
Poduzetniku koji započinje obavljanje poduzetničke djelatnosti na području grada, obveza komunalne naknade za proizvodne, preradbene i uslužne djelatnosti i hotele umanjiti će se u prvoj godini poslovanja za 100%, u drugoj 75 a u trećoj 50%.

Zajednica športskih Udruga grada Sinja predložila je program, javnih potreba u športu grada Sinja za 2007. godinu za financiranje udruga i klubova koji djeluju na području Grada. Poglavarstvo je prijedlog prihvatilo i uputilo ga Gradskom vijeću koje treba dati svoje mišljenje i potvrditi prijedlog.

Svoj prijedlog programa javnih potreba u kulturi za tekuću godinu pripremio je i Odjel za društvene djelatnosti grada.

OBAVIJEST

Klub žena liječenih na dojci u petak će održati svoj drugi sastanak, u prostorijama Udruge Srma u Galeriji Galiotović, s početkom u 18,00 sati.

OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE"

Zbog radova na vodovodnoj mreži, danas do 13,00 bez snabdjevanja vodom su potrošači u ulicama: Put Odrine od trafostanice prema Pavićima, Put Pavića i Batonova ulica.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra od 11 do 13 sati bez struje će biti naselje Prisoje zaseok žuro.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati prikazuje se američki triler «Pokojni» u kojem uloge tumače Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Martin Sheen, Alec Baldwin i dr.
Radnja filma odvija se u južnom Bostonu gdje su policijske snage krenule u rat protiv organiziranog kriminala. .