Ponedjeljak, 6.02.2006.

"DANI KRNJEVALA"

Krnjevalska udruga Sinj najavljuje od ovog tjedna i aktivnije druženje pod maskama, već u petak u Gradskom kinu održat će se Dječji krnjeval fest u kojima će najmlađi pokušati pod maskama dočarati glazbeni ugodjaj pokladnih svečanosti.

Vrtićki maskembal bit će 24. veljače u Domu mladih ističe ravnateljica Dijana župić. On će se odvijati u dva dijela poradi sigurnosti, a sudjelovat će preko 600 djece iz nekoliko vrtića. Pripreme za predstojeći maskembal djece privode se kraju uz podrški sinjske Krnjevalske udruge.

županijska smotra krnjevalskih udruga i maškara ipak će se održati u Imotskom sredinom veljače potvrđuje predsjednik sinjske udruge Damir Filipović Grčić.
Nakon dvije godine domaćinstva naše udruge Imoćani su odlučili nastaviti tradiciju županijskog druženja mačkara.

Krnjevalska udrug Sinj najavljuje i "Krnjeval fest" za odrasle također sredinom veljače u Gradskom kinu. Ove godine, ističu u udruzi, priprema se spektakularni nastup s posebnom kreacijom i koreografijom, a u goste stižu prijatelji iz Korčule članovi krnjevalske udruge Bonkulovići.

Završna pokladna svečanost u Sinju bit će 28. veljače na Pokladni utorak kada će se spalititi popularni Krnje kao dežurni krivac za sve loše u gradu.
Središnji ples pod maskama uz poziv svim udrugama Cetinskog kraja održat će se u večernjim satima u klubu Doma mladih.

U pripremi su i poznate krušvarske mačkare koje će krnjevalske pohode organizirati 12. i 19. veljače. Oni će ujedno biti i sudionici završnog nastupa krnjevalskih udruga u Solinu gdje predstavljaju mačkare iz zagorskog dijela Dalmacije.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Za sutra je najvljena 7. sjednica Gradskog vijeća. Predsjednik Miše Varenina najavio je 8 točaka dnenog reda. Bit će riječi o programu rada Gradskog vijeća za 2006. godinu kao i o Prijedlogu Programa javnih potreba u športu i kulturi za tekuću godinu.

Gradski vijećnici raspravljat će o načinu i uvjetima stipendiranja studenata. Na sjednicu stiže rasprava o prijedlogu vjerodostojnog tumačenja članaka 28. Odluke o donošenju generalnog urbanističkog plana Grada Sinja.

VRIJEME

Osvanulo je prohladno i vedro s burom i temperaturom od - 4 stupnja Celzijeva. Dnevna temperatura oko 0 ili do 2. Zadržat će se prohladno i vjtrovito vrijeme.