Nedjelja, 6.01.2019.

Katolički vjernici slave Bogojavljenje ili Sveta tri kralja


Rimokatolička Crkva danas, 6. siječnja slavi blagdan Bogojavljanja ili Tri Kralja.
Blagdan Sveta tri kralja ili Bogojavljenje predstavlja završetak božićnih blagdana. Za ovaj blagdan važna su dva događaja iz Isusova života. Prvi je njegovo krštenje u rijeci Jordan, a drugi pohod triju mudraca s istoka – Baltazara, Melkiora i Gašpara, koji su se došli pokloniti malenom Isusu donijevši mu darove – zlato kao kralju, tamjan kao Bogu i plemenitu mast, smirnu kao čovjeku. Tijekom jutra služene su svete mise diljem župa Cetinskog kraja, a večernja sveta misa služit će se u 18 sati u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Torcida Kavana Otok i Garaža Pujanke u finalu sinjskog malonogometnog tunira

Odličan polufinalni dan na malonogometnom turniru u Sinju zaključen je slavljima Garaže Pujanke i Torcide Kavane Otok koji su izborili finale i borbu za glavnu nagradu…

U prvoj utakmici dana Prolić gradnja je dugo držala egal u sudaru s Garažom Pujanke, ali u završnici je splitska momčad ipak pokazala kvalitetu više na kraju zasluženo rezultatom 4:2 prošla u finale.
Još neizvjesniju i bolju utakmicu vidjeli smo u sudaru Torcide Kavane otok i Autopraonice Podrug color Dicmo. Odlična malonogometna predstava uz dosta sjajnih poteza sve do četiri sekunde prije kraja nije rezultirala golovima, ali tada Otočani zabujaju za veliko slavlje.

Danas je na rasporedu finalni dan. U 17,30 na parket će poraženi polufinalnisti u borbi za treće mjesto, nakon čega slijedi nastup sinjskih mažoretkinja, daok je veliko finale predviđeno za 19 sati.

Rezultati:
Torcida Kavana Otok – Autopraonica Podrug color Dicmo 1:0
Garaža Pujanke – Prolić gradnja 4:2
IZVOR: WWW.FERATA.HR