Petak, 6.01.2012.

U Otoku predstava 'Majčina suza'

Povodom blagdana Sveta tri kralja danas će u općinskoj dvorani u Otoku biti izvedena predstava 'Majčina suza', autorice Katarine Keser.
Predstavu će izvesti HKD 'Napredak' iz Knina, a organizatori ovog kulturnog događaja su Kulturno vijeće grada Knina i KUD Kamešnica iz Otoka.
Tema predstave je obiteljska svakodnevnica, a radnja se vrti oko dvoje roditelja koji su u Božićno vrijeme zaboravljeni od svoje djece koja su u potrazi za ugodnim životom otišli sa sela u grad. To su djeca koja su zaboravila što je najvrjednije u životu.
Početak predstave je u 18 sati i 30 minuta, a ulaz je slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Blagdan Sveta tri kraljaKatolički vjernici danas obilježavaju blagdan Sveta Tri kralja ili Bogojavljenje. Ovo je jedan od najstarijih kršćanskih blagdana. Sveta tri kralja ili sveti magi su u kršćanskoj tradiciji kraljevi ili mudraci, koji su se, prema evanđelju, došli pokloniti Isusu nakon rođenja. Često se zovu Baltazar, Melkior i Gašpar; u Bibliji se ne navode imena.
Prema Evanđelju po Mateju, došli su s istoka da se poklone Isusu. Pratili su betlehemsku zvijezdu. U Jeruzalemu ih je primio kralj Herod, koji ih je želio prevariti, s ciljem da mu kažu gdje se Isus rodio, tako da ga može ubiti. Kada su pronašli Isusa, darovali su mu tri dara: tamjan kao Bogu, zlato kao kralju i plemenitu mast, smirnu kao čovjeku. Potom im Bog zapovijedi da se ne vraćaju Herodu i vrate se drugim putem u svoju zemlju. Tri kralja su predstavnici poganskih naroda, koje je Bog pozvao u svoje kraljevstvo, time što im je javio rođenje Spasitelja.
Svete mise u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se u 7, 8, 9, 10 i 18 sati. Tijekom svete mise u 10 sati obavit će se blagoslov vode.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Odigrani su susreti četvrtzavršnice triljskog 29. božićno-novogodišnjeg malonogometnog kupa. Donosimo rezultate:
Torcida Grab - Brana Zmijavci 2:5
Gladius Trilj - Belvedere Split 5:4 (penali)
Klesarstvo Dicmo - White boys Bisko 4:1
Gasta i Bula Almont Košute - Latina Trilj 4:2

Večeras su na rasporedu polufinalni susreti, a sastaju se:
18,30h Klesarstvo Dicmo -  Brana Zmijavci
20,00h Gasta i bula Almont Košute-Gladijus Trilj
Završnica turnira igra se sutra od 17 sati.Ovog vikenda završava 30. božićno – novogodišnjeg turnira 'Sinj 2011.'. Sinoć su odigrani susreti četvrtfinala, a postignuti su sljedeći rezultati:
Seljak Livno – C.B. Roda 6:7 (penali)
Swiss boys – Š.D. Dicmo C.B. Patriot 0:3
Brnaze – Galex 0:3
Kopilica – Skela Brodosplit 7:2

Danas se igraju susreti polufinala veteranskog turnira, a sastaju se:
18,30h Suhač comerc - Buljan kamen Nino term
20,25h Sagapo-Torcida Otok
Od 19 sati i 25 minuta igra se polufinale škole nogometa za dječake rođene 2003. godine Junak-OSK.
Susreti polufinala 30. sinjskog turnira igraju se sutra, a finale je u nedjelju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR