Četvrtak, 6.01.2011.

Blagdan Sveta tri kralja

Rimokatolička crkva danas slavi blagdan Sveta Tri kralja ili Bogojavljenje, jedan od svojih najstarijih blagdana. Sveta misa i blagoslov vode u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske bila je u 10 sati, a u okolnim crkvama prema blagdanskom rasporedu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Koncert u brnaškoj crkvi

Tradicionalni božićno-novogodišnji koncert večeras će u Brnazama održati Mješoviti crkveni zbor Svetoga Nikole, pod ravnanjem prof. Majde Krolo, Dječji zbor, kojeg vodi Marija Mastelić i Tamburaški sastav Siročići, pod ravnanjem Ante Mastelića. Koncert će početi u 18 sati, u crkvi Svetoga Nikole Tavelića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Žive jaslice' u Cenakolu

Zajednica Cenakolo iz Ugljana u svom dvorištu danas će održati igrokaz 'Žive jaslice'. Riječ je o predstavi koju štićenici Cenakola već nekoliko godina izvode za vrijeme Božićno – novogodišnjih blagdana. Kako nam je rekao Tomislav Budimir, jedan od štićenika, prije nekoliko godina 'Žive jaslice' članovi zajednice postavljali su u Splitu i Sinju, no od prije dvije godine postavljaju ih u Ugljanima.' Na ovaj način želimo otvoriti vrata zajednice i našim sumještanima i šire, te im pokazati što i kako radimo'- kaže Tomislav.
U večerašnjoj predstavi sudjelovat će 30-tak bivših i sadašnjih štićenika. Predstava počinje u 17 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Malonogometni turnir 'Sinj 2010' – rezultati utakmica igranih u srijedu, 5. siječnja 2011.

C.B. OZZY - KLESARSTVO DICMO 4 : 0
C.B. Ozzy, prošlogodišnji finalist, ponovo je pokazao kako se radi o jednoj od najboljih ekipa na ovom području. Od početka se vidjelo da će ovo biti odlična utakmica. Obje ekipe su se orijentirale na obranu, no na kraju 1. poluvremena, Ozzy je u samo nekoliko sekundi postigao 2 pogotka, te s rezultatom 2 : 0 odlazi na odmor. „Klesari“ početkom 2. dijela napadaju i pokušavaju smanjiti rezultat, no odlična igra Ozzy-ja u obrani odolijevala je napadima. U 2. polukontre, domaći su s još 2 pogotka povećali rezultat na konačnih 4 : 0 te se plasirali u četvrtfinale.

SEGET OTOK - MARDENA SPLIT 3 : 1
...

Kino danas

Danas u sinjskom kinu s početkom u 19.30 sati možete pogledati film 'Jedi moli voli'.

Stanje na cestama

Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima i u Dalmaciji, a zbog niske temperatura moguća je poledica u unutrašnjosti i na cestama u gorju.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na državnoj cesti D 1 Gračac-Knin i D 42 Josipdol-Poljanak.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama zabranjen je promet na blagdan Sveta tri kralja, od 14 do 23 sata.
Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).

Na autocesti A1 od 133. km do 135.km u smjeru Splita promet se odvija voznim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK