Srijeda, 6.01.2010.

Blagdan Sveta Tri kralja ili Bogojavljenje

Rimokatolička crkva danas slavi blagdan Sveta Tri kralja ili Bogojavljenje, jedan od svojih najstarijih blagdana. Crkva se prisjeća događaja opisana u evanđeljima kada su tri mudraca s istoka došla u Betlehem pokloniti se novorođenom Isusu. Večernja sveta misa u crkvi Gospe Sinjske bit će služene u 18 sati.
Blagdan Sveta Tri kralja u Hrvatskoj je državni praznik.

Pravoslavna crkva slavi Badnji dan

Pravoslavna crkva slavi Badnji dan te se priprema za svoj najradosniji praznik–Božić. Službama bdenija i paljenjem badnjaka u pravoslavnim hramovima najavljuje se Rođenje Spasitelja čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena. Ovaj praznik je i poslednji dan četvorotjednog Božićnog posta pravoslavnih vjernika.

Obavijest

Udruga CENACOLO organizira tradicionalni scenski prikaz Živih jaslica pod vedrim nebom, u svojoj kući u Ugljanima u 17,00 sati. Uz više od 20 glumaca u predstavi će sudjelovati domaće životinje.

Obavijest

Blagoslov obitelji u Sinju danas, 6. siječnja, počet će u 14,00 sati, a obavljat će se na Trgu dr. Franje Tuđmana i ulici Stjepana Gunjače.

Stanje na cestama

Na državnim cestama D 1 i D 220, Sinj – Vrlika i Trilj – Kamensko ima odrona pa se vozači upozoravaju na dodatan oprez pri vožnji.
Izvor Ponikva aktivan je već nekoliko dana. Voda je preplavila županijsku cestu Gornji Bitelić–Donji Bitelić zbog čega je zatvorena za promet.                                                                
Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama bit će na snazi od 14,00 do 23 sata. Zabrane ne vrijedi na autocestama ni na Ličkoj magistrali (D1).

Kino danas

U sinjskom kinu u 19,30 prikazivat će se amarička glazbena-romantična drama „San o slavi“. Film je inspiriran velikim istoimenim hitom iz 1980. godine.  Prati iznimnu grupu plesača, pjevača i glumaca tijekom četiri godine njihovog školovanja u njujorškoj Srednjoj školi izvedbenih umjetnosti....

Obavijest

Krnjevalska Udruga Grada Sinja poziva djecu sa smislom za glumu, pjevanje i ples da dođu na audiciju u prostorije Pučkog kazališta Sinj u zgradi gradskog kina od 17,00 do 19,00 sati.

Stanje na cestama

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnoj cesti D 1 GP Macelj-Karlovac-Korenica-Udbina, te na cestama kroz:
Liku:
D 25 Korenica–Lički Osik-Gospić- Karlobag,
D 42 Saborsko-Selište,
D 50 Žuta Lokva-Otočac-Perušić-Lički Osik,
D 52 Špilnik-Korenica,
D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo,
D 218 Užljebić- Dobroseli,
D 522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča,
D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj. ...