Utorak, 6.01.2009.

U sudaru tri vozila kod Dicma poginuo motociklist

Motociklist I. T. (24) poginuo je oko 16 sati u sudaru motocikla i dvaju osobnih vozila na dionici državne ceste D-1 u naselju Butige u Dicmu.

Kako je došlo do sudara triju vozila, motocikla, Opela Vectre i Renaulata Clio još nije utvrđeno, očevid je u tijeku, a vrše ga istražni sudac županijskog suda, djelatnici PP Sinj i pomoćnik načelnika PP Sinj za promet.

Dionica D-1 je zatvorena za promet koji se preusmjerava zaobilaznim putem prema Krušvaru i Bisku.

Uz intervenciju dvaju vozila hitne pomoći sinjskog Doma zdravlja na mjestu nesreće intervenirali su i sinjski vatrogasci koji su gasili požar na Opel Vectri.

Neslužbeno doznajemo da je vozač Opel Vectre zadobio lakše ozljede i prevezen je u sinjski Dom zdravlja.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

Triljani procesijom i molitvom odali počast Kristini šušnjari


FOTO:www.dalmacijanews.com


Više od dvije tisuće žitelja Trilja i Cetinskoga kraja, članova obitelji i prijatelja danas je odalo počast Kristini šušnjari, nesretnoj 20-godišnjoj djevojci koju je na današnji dan, 5. siječnja 2008. Luka Pezelj brutalno ubio.

Iz procesije koja je krenula točno u 16 sati sa triljskog mosta put župne crkve Sv. Mihovila i groblja na kojem je Kristina pokopana, čula se cijelim putem molitva te plač svih onih koji još uvijek tuguju za mučki ubijenom djevojkom. U procesiji je bio i Kristinin otac Ivica, te ostali članovi obitelji.
OPšIRNIJE
IZVOR:www.dalmacijanews.com

I JUTROS U SINJU -10 CELZIJEVIH STUPNJEVAI jutros kao i jučer vrlo je hladno u našem kraju. Temperatura zraka u 7 sati u Sinju je iznosila kao i jučer niskih -10 Celzijevih stupnjeva. I u iduća dva dana vrijeme se neće značajnije mijenjati-bit će nešto oblačnije, ali i dalje vrlo hladno, upozorili su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

SVETKOVINA BOGOJAVLJENJA-TRI KRALJA

Danas je blagdan Bogojavljenja-Sveta tri kralja, dan kada se Crkva sjeća događaja opisanog u Evandeljima, kada dolaze trojica maga - kraljeva sa željom da se poklone novorodenom kralju - Isusu. Mage s Istoka, o kojima govori sv. Matej, ne spominjući im ni imena ni broja, kasnija je predaja pretvorila u kraljeve davši im imena: Gašpar, Melhior i Baltazar. U crkvi Gospe Sinjske danas, 6. siječnja, u 10 sati preko svete mise bio je blagoslov vode, dok će se večernja sveta misa služiliti u 18 sati. U okolnim crkvama mise će se služiti prema nedjeljnom rasporedu.

OBAVIJEST

Blagoslov obitelji u Sinju danas, 6. siječnja, će se obavljati u ulicama: Fra Filipa Grabovca, Omiška, Solinska i Antuna Konstatina Matasa. Obitelji koje nisu primile blagoslov, a to žele mogi se prijaviti u župni ured radi dogovora termina blagoslova.

OBAVIJEST

Korisnici prava na plavi euro dizel s područja Cetinskog kraja, zelene knjižice trebaju vratiti do 31. siječnja na ovjeru u Ured državne uprave u Sinju, gdje su im knjižice izdane.

OBAVIJEST

U organizaciji Krnjevalske udruge Grada Sinja ove će se godine, u okviru manifestacije "Krnjevalski dani" održati 4. po redu Dječji krnjevalfest. Tim povodom u prostorijama Pučkog kazališta sutra, 7. siječnja, će se održati audicija za djecu s izraženim sklonostima za glumu, pjevanje i ples, a koji su voljni sudjelovati na "Festu". Početak audicije je u 17,00 sati.

AKCIJE DARIVANJA KRVI U SINJU

Iz Gradskog društva Crvenog Križa za petak, 9. siječnja, najavili su prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi u svojim prostorijama koja će se održati od 9 do 13 sati.

KINO DANAS

Večeras, 6. siječnja, u 19.30 sati u sinjskom kinu prikazuje se američka komedija "žene", u kojoj glavnu ulogu igra Meg Ryan.

SPORT

Sinoć su odigrane završnice malonogometnih turnira u Sinju i Trilju. U susretu za treće mjesto sinjskog turnira Pletionica Ivković pobijedila je ekipu ST. Gramit iz Splita 6:3, dok je u finalu Suhač commerce pobjedio ekipu Zabava počinje 3:1. Za najboljeg igrača proglašen je Hrvoje Ajduković iz Suhač commerca, najbolji vratar iz ekipe Zabava počinje, a najbolji strijelac turnira je Frane Blažević iz Pletionice Ivković

Ekipa građevinar iz Podbablja osvojila je treće mjesto na turniru u Trilju pobijedivši Zabavu 5:3 nakon izvođenja kaznenih udaraca U revijalnom susretu selekcija svećanika pobjedila je ekipu Split Starsa 7:2. Pobjednik turniraje ekipa Pržina Jelen iz Turjaka koja je u finalu sa 1:0 pobjedila caffe bar Dovitu iz Sinja.
Za najboljeg igrača proglašen je Mladen Alajbeg iz ekipe Dovita, najbolji vratar je Stipe Bilandžić iz Pržine, a najbolji strijelac bio je Ante ćapin iz ekipe Građevinar Podbablje.