Nedjelja, 6.01.2008.

KRONIKA 92

PP SINJ, 05.01.2008.g., oko 19,00 sati, u Sinju, u prodavaonicu je ušao nepoznati muškarac i uz prijetnju zaposlenicama od istih zatražio i otuđio novac, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Poduzimaju se mjere otkrivanja počinitelja.

OA "MIR I DOBRO"
U dosadašnjem provođenju OA "Mir i Dobro" oduzeto je:
- 2 pištolja - PP Sinj i PGP Trilj,
- 14 kom. streljiva - PP Sinj, PGP Trilj i I PP,
- 5025 kom. petardi i 23 kom. pirotehničke galanterije - 6xPP Imotski, PP Trogir i II PP,
- 4 ručne bombe - I PP,
- 200 g eksploziva - PP Kaštela.
Do sada su protiv 12 osoba podnesene odgovarajuće PP.
Posljedice uporabe pirotehnike:
- tri osobe zadobile LTO - PP Imotski i 2x PP Sinj,
- 2 osobe zadobile TTO- PP Sinj, PP Omiš,
- požar na štali - PP Sinj,
- požar na otvorenom-PP Solin.

IZVOR: PU SD

Blagdan Sveta tri kraljaDanas katolici slave blagdan Sveta tri kralja ili Bogojavljanje. Svetkovinom Triju kraljeva slavi se Božje objavljenje u osobi Isusa iz Nazareta tijekom poklona trojice mudraca Gašpara, Melkiora i Baltazara. Na Tri kralja završavaju božićni blagdani, a u narodu, pak, obilježavaju kraj zimskog ciklusa i početak proljetnog, pokladnog.

Svečanu misu u zagrebačkoj crkvi Svete Obitelji služio je velečasni Vjekoslav Meštrić. Naglasio je kako je rodjenje Isusa Krista očitovanje svim narodima i da ga svakodnevno možemo pokazati svojom vjerom. "Otvorenost srca preduvjet je svakog uspjeha u traženju. Odlika otvorenog srca je da čovjeka upućuje na drugog čovjeka, na druga bića, na istinu, na puninu bitka, na Boga", kazao je Meštrić.

Zagrebački pomoćni biskup Vlado Košić predvodio je svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u splitskoj prvostolnici sv. Dujma, a biskup đakovački i srijemski dr. Marin Srakić u đakovačkoj katedrali. U katedrali sv. Vida u Rijeci misu je predvodio riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić.
IZVOR:http://vijesti.hrt.hr

Brnazama malonogometni turnir u SinjuPred oko 1000 gledatelja u sinjskoj dvorani odigrana je završnica tradicionalnog, 26. po redu, malonogometnog božićno-novogodišnjeg turnira, koji je ove godine pripao momčadi Brnaze Extra metal.

Prava drama odvijala se u susretu za prvo mjesto. Po prvi puta od kada traje ovaj turnir u finalu su igrale dvije domaće ekipe - Suhač Commerce i Brnaze Extra metal.

Regularni dio susreta završio je bez pobjednika 2:2, 20 sekundi prije kraja Suhač je uspio poravnati rezultat, da bi osam sekundi do isteka iz igre isključen vratar Suhač Commerca Joško Gugić pa nije mogao braniti kaznene udarce. U raspucavanju šesteraca uspješniji su bili Brnažani, a tek nakon desete serije odlučen je pobjednik. Udarac Hrvoja Ajdukovića obranio je vratar Marić, pobjedonosni pogodak dao je Stipe Balajić.

Za najboljeg vratara turnira proglašen je Joško Gugić iz ekipe Suhač Commerca, dok najbolji strijelac Nenad Vučković (bivši igrač Hajduka) i igrač turnira Tomislav Marić dolaze iz pobjedničke momčadi.

Pobjednicima je pehar i nagradu od 16 tisuća kuna uručio gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević.

Susret za treće mjesto između CB Samuraj Dicmo i Guj Slivno nije odigran. Ekipa iz Dicma nije došla na odigravanje susreta zbog, kako su poručili, sudačke krađe u polufinalu.

Organizator turnira na kojem je nastupilo 45 ekipa bila je Udruga za mali nogomet Grada Sinja.

IZVOR: www.GlasDalmacije.com