Četvrtak, 5.12.2013.

Sinj jutros na -7 stupnjeva

S temperaturom zraka od -7 stupnjeva Celzijevih u 7 sati Sinj je jutros bio jedan od najhladnijih gradova u Hrvatskoj.
Prema podacima DHMZ-a hladniji od Sinja jutros su bili samo Gospić i Crni Lug u Nacionalnom parku Risnjak.
Jutrošnjih -7 stupnjeva ujedno je najniža jutarnja temperatura zraka od početka zimskog vremena izmjerena na Meteorološkoj postaji u Glavicama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tečaj ekološke - biodinamičke poljoprivrede

Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca i Udruga Srma iz Sinja organiziraju u Splitu tečaj ekološke - biodinamičke poljoprivrede. Tečaj će se održati u hotelu Park od 6. do 8. prosinca 2013. Predavač je Drago Purgaj iz Slovenije, dugogodišnji agronom/voćar, Demeter poljoprivrednik i član Međunarodnih strukovnih skupina za biodinamičke preparate i voćarstvo.''Već nakon Prvog svjetskog rata, njemački zemljoposjednici su otkrili da je tzv. konvencionalna poljoprivreda popraćena nizom štetnih posljedica. Stoga su 1924. pozvali dr. sc. Rudolfa Steinera, jednog od najvećih umova tog vremena, da im pomogne pronaći odgovore na pitanja koja se odnose na smanjenu prehrambenu vrijednost usjeva, degeneraciju tla i rast, pojave simptoma bolesti kod biljaka, životinja i ljudi.
Dr. Rudolf Steiner odgovore je prikazao u vidu osam predavanja, pod nazivom Poljoprivredni tečaj, a time je postavio temelje biološko dinamičkog uzgoja, koji već desetljećima dokazuje da je zdrave usjeve moguće proizvesti bez upotrebe: umjetnih gnojiva, tretiranog sjemena, sredstava za zaštitu bilja i drugih štetnih tvari.

Druženje osoba s invaliditetom u Trilju

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom UOSIT Trilj organizirala je druženje za sve svoje članove i goste, koje je održano u prostorijama Udruge.
Svojim prisustvom druženje su uveličali zamjenik gradonačelnika gospodin Ivan Žolo i predsjednik Gradskog vijeća gospodin Miljenko Marić.
U razgovoru s članovima naše udruge sigurno su bogatiji za jedno iskustvo koje je jako teško razumjeti, ali malim znakom pažnje činimo veliko djelo za one kojima je to uistinu potrebno. Njihovi roditelji i članovi obitelji često znaju reći ‘Nama su 3 cm s jedne strane velika prepreka, a s druge strane i veliki korak naprijed.’
IZVOR: WWW.FERATA.HR