Subota, 5.12.2009.

HUMANITARNA AKCIJA PRIKUPLJANJA SREDSTAVA

HUMANITARNA AKCIJA PRIKUPLJANJA SREDSTAVA MARIO EFENDIĆ – za operaciju
Žiro račun – Splitska banka: 2330003-3242670728.
MARIO EFENDIĆ je mladić iz Sinja koji je prije dvije godine u nezgodi slomio vrat i ostao nepokretan. Snažnog duha, vedre naravi i britkog uma hrabro se bori sa svojim stanjem u kojem trpi i velike bolove. Nadu u poboljšanje stanja i ozdravljenje daje mu operacija u Pekingu u Kini. Za operaciju je potrebno prikupiti oko 250.000,00 kuna, a to obitelj Efendić ne može sama. Potrebna joj je naša pomoć.
HUMANOST JE DJELOVANJE. DJELOVANJE JE ODABIR.
ODABERITE JOŠ DANAS – BUDITE MARIOV DOBRI ANĐEO!
Uplate na račun otvoren za ovu namjenu:
Žiro račun – Splitska banka: 2330003-3242670728.

Humanitarna akcija Socijal-demokratskog foruma žena SDP-a Sinja

Na humanitarnoj akciji Socijal-demokratskog foruma žena SDP-a Sinja danas, 4. prosinca, je prodajom kolača koje su ispekla žene foruma prikupljeno 1100 kuna koje će biti uplaćene za liječenje Marija Efendića.

Utvorena izložba cvijeća udruge "Vioala Odorata“

U okviru Božićno-novogodišnjeg programa sinoć je  u alkarskim dvorima otvorena izložba cvijeća udruge „Vioala Odorata“ pod nazivom „Cvijet za bolji svijet.  Izložba na kojoj su izložene slike i drugi umjetnički radovi sinjskih umjetnika otvorena je  do 12. prosinca u vremenu od 09 do 19 sati. Cijeli prihod prodanih predmeta namijenjen je u humanitarne svrhe za pomoć Mariju Efendiću.

Obavijest

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja od 7. do 11. prosinca zaprimat će prijave za rad u biračkim odborima na izborima za predsjednika Republike Hrvatske. Prijave će se primati u Gradskoj vijećnici od 10,00 do 12,00 sati, a prijavit se mogu svi zainteresirani koji ne pripadaju niti jednoj političkoj stranc

Obavijest

Ovog vikenda očekuje se povećana aktivnost svinjokole na području Cetinskog kraja. Kako su nas jutros izvijestili iz svih veterinarskih stanica s izuzetkom već evidentirana dva slučaja trihinele koja su bila prije nekoliko dana u triljskom kraju, novih slučajeva trihinele nema. Podsjetimo obvezan je pregled mesa, a cijena jednog pregleda je 45,26kuna.

Ostavka tajnice Poparić mijenja Gradsko vijeće Sinja

Nemirna vlast

Tajnica Grada Sinja Nataša Poparić, koja je i predsjednica Gradske organizacije SDP-a, podnijela je ostavku gradonačelniku Ivici Glavanu.
 - Točno je, gospodinu gradonačelniku podnijela sam usmenu ostavku koju sam obrazložila osobnim razlozima – potvrdila nam je Poparićeva. Kako smo neslužbeno doznali, Nataša Poparić ostat će na dosadašnjoj dužnosti do kraja godine, a poslije toga očekuje da bude raspoređena na druge poslove u gradskoj upravi. Poparić je diplomirana pravnica.
Navodni “osobni razlozi” kojima je Poparićeva obrazložila svoju ostavku zapravo su pitanje međusobnog povjerenja između tajnice i gradonačelnika poslije optužbe iz SDP-a da je gradonačelnik Glavan pod formom “otklanjanja pogreške” nezakonito promijenio Urbanistički plan uređenja Gospodarske zone Kukuzovac.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA
...

Obavijest

Danas, 5. prosinca, počelo je prikupljanje donacija za  Božićni humanitarni sajam. Prikupljaju  se odjeća, obuća, kućanski aparati i sl. Akcija prikupljanja odvija se svakodnevno u Caritasovim prostorijama od 9 do 19 sati. Prikupljene donacije  prodavati će se na Sajmu, a navac će se utrošiti za godišnji rad Caritasa Gospe Sinjske.

Obavijest

Članovi Sinjskiog Moto kluba M.C.  Stretrunerssi danas, 5. prosinca, uoči blagdana Svetog Nikole na Trgu dr. Franje Tuđmana od 15 sati organiziraju zanimljivu priredbu. Pripremili su darove za djecu, pozvali su i umirovljenike kojima će djeliti porcije graha sa suhim mesom. Pored dobre zabave bajkeri nude atrakciju starijim sugrađanima - đir na motoru.

Obavijest

Nastavljaju se  mjesečni susret s roditeljima prvopričesnika i krizmanika u sinjskom Svetištu. Večeras od 17 sati sastanak će biti sa roditeljima prvopričesnika, a od 18 i sa roditeljima krizmanika. Tema susreta: "Bog u mojoj obitelji". Gost i voditelj je je ugledni splitski predavač  Ivica Ursić.

Obavijest

Udruga obitelji s četvero i više djece,Udruga osoba s invaliditetom trilj i dramska udruga Most danas, 5. prosinca, u triljskom gradskom kinu s početkom u 15 sati organiziraju predstavu za djecu “Gdje su nestali darovi Sv. Nikole“ autorice Nade Lapić

Blagdan SV. Nikole

Župa Bajagić Obrovac sutra, 6. prosinca, slavi sv. Nikolu danas u  15 sati  je prigoda za svetu ispovjed , a nakon toga i misa. Na sam blagdan u nedjelju svečanu svetu misu s procesijom od 10,30 sati predvodit će i propovijedati  fra. Luka Tomašević prof. na katoličko bogoslovnom fakultetu U Splitu

Sport

Danas, 4. prosinca, odigrano je posljednje kolo 3. HNL jug. U Dubrovniku nogometaši Hrvaca s 3-2 pobijedili su domaćeg GOŠK-a.

Derbi kola i susjeda odigran je u Dugopolju, Dugopolje i Uskok odigrali su 1-1.

U 1. rukometnoj Dukat ligi U Trilju RK Trilj pršuti Voštane i Adiachem iz Kaštela  igraju u 18 sati. Danas, 5. prosinca, je na rasporedu i drugoligaški susret između  Kamičak-Trogir u 16 sati.

Sutra, 6. prosinca, su na rasporedu susreti 8. kola A2 košarkaške lige. U Splitu igraju Mislav i Alkar, a u Trilju Cetina i Jazine.

Sutra, 5. prosinca, u 15,30 sati u dvorani oš Marka Marulića igraju u natjecanju 2. Hrvatske odbojkaške lige ŽOK Sinj i Bibinja.