Petak, 5.12.2008.

RADNICI CETINKE INTERNATIONAL IZ TRILJA ODRžALI PROSVJEDNI SKUPNezadovoljni zbog tri neisplaćene plaće 70-tak radnika Cetinke Internatinal iz Trilja jutros su održali skup na kojem su iznijeli nezadovoljstvo stanjem u tvrtci koja kako doznajemo od srpnja ne proizvodi PVC foliju. Osim predstavnika sindikata i radnika skupu je nazočio i triljski gradonačelnik Ivan šipić koji je kazao kako Grad Trilj, iako ništa konkretno ne može napraviti s obzirom da se radi o privatnoj tvrtci, podržava radnike u njihovim zahtjevima. Radnici su od uprave tvrke zatražili isplatu plaća obročno. Plaću za kolovoz uprava bi trebala po njihovu zahtjevu uplatiti do utorka, a do Božića plaću za rujan, ako se to ne ispoštiva odlučni su radnici-pokrenuti će postupak za otvaranjem stečaja.
Radnicima se obratio i direktor tvornice Goran Arambašić koji je rekao kako račun tvrtke nije blokiran, no kako nema novca da radnicima isplati plaće. Rješenje problema vidi u mogućem strateškom partneru tvrtki DIOK-i koja, kaže triljski gradonačelnik, još uvijek nije sigurna hoće li ući u partnerstvo. Gradonačelnik šipić nada se najboljem te da do stečaja tvrtke neće doći, no vlasnicima zamjera što nisu imali hrabrosti stati pred radinke kako bi im objasnili što se događa s tvornicom, nada se ipak isplatama zaostalih plaća.

OBAVIJEST

Danas, 5. prosinca, u 17,00 sati u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju održat će se prezentacija Hrvatskog centra za konjogojstvo-Državne ergele Lipik i promocija knjige Mate čačića "Konjička industrija". Organizatori promocije su Viteško alkarsko društvo Sinj i Alkarska ergela. Promociju će održati autor knjige i v.d. direktor Hrvatskog centra za konjogojstvo Mato čačić.

UDRUGA "NOVI PUT" ORGANIZIRALA NAGRADNI KVIZ POD SLOGANOM "DONESI PRAVU ODLUKU"

Na jučer održanom kvizu ''DONESI PRAVU ODLUKU!'' Udruge za prevenciju ovisnosti Novi put za učenike prvih razreda sinjskih srednjih škola, najbolja je bila ekipa Gimnazije Dinka šimunovića, drugo mjesto je osvojila Franjevačka klasična gimnazija, treće mjesto zauzeli su učenici Tehničko-industrijske škole Ruđera Boškovića, a četvrto mjesto pripalo je Srednjoj strukovnoj školi Bana Josipa Jelačića. Učenici su na kvizu iznosili svoje vrijednosne stavove, kreativno se izražavali te odgovarali na pitanja o temi ovisnosti. Kviz je održan u okviru projekta ''Sinj - grad zdrave mladeži'' udruge Novi put, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji.

HUMANA AKCIJA UDRUGE "NOćNI JAHAčI" IZ TRILJA

Triljska bajkerska udruga "Noćni jahači" tradicionalno povodom Božića i vremena darivanja provode humanu akciju. Oni će sutra, 6. prosinca, posjetiti triljsko naselje Nova Sela gdje će jednoj socijalno-ugroženoj obitelji donirati novac koji su prikupili raznim akcijama.

OBAVIJEST

Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Sinja
Temeljem članka 4. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Grada Sinja («Službeni glasnik Grada Sinja» br.2/08 ) Gradsko vijeće Grada Sinja objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Sinja.

Javni poziv za predlaganje kandidata/kinja za članove/ice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Sinja
Temeljem članka 3. Odluke o osnivanju Povjerenstva za ravnopravnost spolova («Službeni glasnik Grada Sinja» br.2/08) Odbor za izbor i imenovanje objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata/kinja za članove/ice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Sinja.
LINK: www.sinj.hr