Srijeda, 5.12.2007.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJADanas će se održati 68. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja na kojoj je 7 točaka dnevnog reda, od kojih izdvajamo Utvrđivanje prijedloga Plana razvojnih programa( investicija i kapitalnih donacija) za razdoblje od 2008.-2010., utvrđivanje Prijedloga Izmjena i dopuna programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture u tekućoj godini te Prijedlog Zaključka o raspisivanju javnog nadmetanja za ustupanje radova adaptacije kuće za potrebe zbrinjavanja socijalno ugroženih obitelji u Sinju.

OBAVIJEST

U organizaciji UNICEF-a u sinjskoj ispostavi županijskog doma zdravlja, danas se održava besplatni tečaj vježbanja - baby fitnes, za djecu starosti do šest mjeseci, koji se održava u okviru programa «Prve tri su najvažnije». Baby fitness se održava u dvorani za korektivnu gimnastiku.

IZLOžBA

U galeriji Galiotović otvorena je izložba slika splitskog slikara Ivana Krstulovića. Krstulović je u Sinju izložio 16 ulja na platnu, koji će se moći pogledati narednih desetak dana.

AUKCIJA SLIKA

Poglavarstvo Grada Trilja, Udruga žena «Triljanka» i Udruga žena «Katarina Zrinska» iz Trilja organiziraju aukciju slika članova Likovne udruge «Tilurij» iz Trilja. Prikupljena novčana sredstva iskoristit će za nabavku glazbenih instrumenata za potrebe glazbene škole u Trilju. Aukcija će se održati u subotu s početkom u 19 sati , a bit će popraćena vokalno-glazbennim koncertom na kojem će sudjelovati Jelena Grubišić čabo - sopran, Leon Cebovski - bariton, Vladimir Garić - tenor, Marko Lasić -tenor, te učenici Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca iz Sinja.

OBAVIJEST

Dramska Udruga Most iz Trilja djeci sa područja Trilja ove godine za Sv. Nikolu daruju predstavu autorice Nade Lapić «Darovi ili šibe». Predstave za dječje vrtiće održati će se sutra u triljskom kinu u 12, a za učenike prvih razreda u 15 sati. U petak u 16 sati predstava će se odigrati za članove triljske udruge invalida.

SPORT

Sinoć u posljednjem susretu ovog dijela rukometnog prvenstva druge lige za rukometašice pred oko 500 gledatelja rukometašice Sinja pobijedile su «Cetinu» 22:16 i time osigurale naslov jesenskog prvaka u ovom dijelu natjecanja.


Večeras s početkom u 19 sati u sinjskoj dvorani igra se susret 8. kola A1 košarkaške lige u kojem se sastaju Alkar i Osijek.

U organizaciji udruge za mali nogomet Grada Sinja ove godine održat će se 26. Božićno-novogodišnji turnir Sinj 2007. godine. Prijave se vrše do 17. prosinca do 18 sati. Sve informacije i prijave na telefone o98-740-306 i 098-132-9083

STANJE I PROHODNOST CESTA

Od 11,25 sati, dionica autoceste A 1 Zagreb-šestanovac, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, otvorena je samo za osobna vozila, zbog bure. Ostali voze obilazno državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (D 50, D 27 i D 54). Danas, 5. prosinca, do 15 sati, na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, zbog radova na ulazu u tunel Lučice za sav promet zatvorena je dionica između čvorova Delnice i Ravna Gora. Promet teče obilazno «starom» cestom kroz Gorski kotar. ...