Ponedjeljak, 5.12.2005.

FINALE DAVIS CUPA: HRVATSKA-SLOVAčKA 3:2

BRATISLAVA - Nakon što je Mario Ančić osvojio treći, odlučujući bod u finalu Davis Cupa, u ispunjenoj Sibamac Areni počelo je veliko hrvatsko slavlje. Igrači su poletjeli jedni drugima u zagrljaj, a na teren su se spustili i članovi njihovih obitelji, te brojni prijatelji i navijači.

"Moj san se ostvario. Iako sam slavio u Davis Cupu na njemačkoj klupi, sanjao sam trenutak kada ću pobjedu proslaviti s hrvatskom reprezentacijom. Ponosan sam na dečke, sjajno su se borili, dali su zadnji atom snage i zasluženo su pobijedili. želim se zahvaliti navijačima koji su nas nosili do trijumfa", kazao je razgaljeni Nikola Pilić, prvi izbornik koji je u Davis Cupu slavio s dvije reprezentacije.

Do finala u Bratislavi ključni igrač bio je Ivan Ljubičić, no u Bratislavi je junakom postao Mario Ančić, čija je pobjeda u zadnjem pojedinačnom dvoboju donijela Hrvatskoj najprestižniji pokal u momčadskom tenisu.

"Nisam previše razmišljao o Ljubičićevom porazu. Morao sam ostati pozitivan. Pritisak je bio velik, no bio sam pun optimizma. Naslov pobjednika Davis Cupa kruna je moje dosadašnje karijere. Ljudi još uvijek nisu svjesni kakav smo uspjeh napravili i što znači biti na vrhu teniske piramide", kazao je Ančić.

Ljubičić se uoči susreta s Dominikom Hrbatyjem borio s mučninom i bolovima u vratu. Tijekom meča je zbog mučnine izazvane lijekovima morao i povraćati. No, prvi hrvatski reket nije se želio zdravstvenim problemima pravdati za poraz.

"Još ujutro mi se ukočio vrat i uoči meča pokušavali smo sve kako bi me osposobili. Sat vremena prije susreta odlučio sam igrati i vjerujte, to mi je bila jedna od najtežih odluka u karijeri. Ne kažem da bih dobio da sam bio zdrav, ali bila bi to potpuno drukčija priča. No, Hrbaty je igrao sjajno, nije mi pružio ništa", kazao je deveti igrač svijeta, te dodao...

"Ovo je fenomenalan uspjeh. Imamo sjajnu reprezentaciju koja je sposobna sve pobijediti. Prvaci smo svijeta i to u sportu kojim se bave u gotovo svim državama."


Učitelj i nasljednik - Goran Ivanišević vjerojatno će zamijeniti Pilića za kormilom hrvatske reprezentacije

Goran Ivanišević u Bratislavi nije izlazio na teren, no bio je zadužen za dizanje atmosfere. Savjetima i dobrim raspoloženjem gurao je naše igrače naprijed. Zec je bio i jedan od prvih koji je prije godinu dana najavio da bi Hrvatska mogla do kraja.

"Kada sam to izjavio, svi su me blijedo gledali. No, ovi dečki zaista mogu pobijediti sve, a to su i dokazali. Imamo sjajnu ekipu i dva igrača koji mogu jednako kvalitetno igrati na svim podlogama", zaključio je Ivanišević.

IZVOR:IskonInternet
04.12.2005.

OTKRIVEN 1 SLUčAJ TRIHINELOZE

Veterinarska ambulanta u Hrvacama bilježi jedna slučaj zaraze svinje trihinelom.Voditelj tamošnje ambulante Ante šarić ističe kako je zaražena svinja sudeći po broju ušne markice iz Vukovarsko-srijemske žuupanije kupljena s kamiona.
Od početka svinjokolje na području Sinja i Trilja veterinarske ambulante pregledale su više od 3000 uzoraka svinjskoga mesa na trihinelozu. Ove veterinsrske stanice do sada ne bilježe niti jedan slučaj zaraze.

NATAšA POPARIć NOVA PREDSJEDNICA SINJSKOG SDP-a

Na ponovljenoj izbornoj konvenciji sinjskog ogranka SDP-a za predsjednika je izabrana aktualna tajnica grada Sinja Nataša Poparić diplomirana pravnica. Od ukupno 77 članova koji su galsovolali na konvenciji Poparić je dobila 43 glasa, a njezin protukandidat i dosadašnji predsjednik Velibor Milošević 34 glasa.
U drugom izbornom krugu na dužnost zamjenika predsjednika izabran je Velibor Milošević, a izabrano je i 15 članova gradskoga odbora kao i tročlani nadzorni odbor.

PREDSTAVLJEN BOžIćNO-NOVOGODIšNJI PROGRAM GRADSKOG POGLAVARSTVA

Na Gradskom poglavarstvu predstavljen je iznimno zanimljiv Božićno-novogodišnji program.Gradsko poglavarstvo svojim sugrađanima za novogodišnje blagdane ponuditi će dvije izložbe u Galeriji Galiotović, jednu kazališnu predstavu, tri koncerta. Od športskih zanimljivosti izdvojiti ćemo Božićnu utrku ulicama "športom protiv droge" i 24 tradicionalni božićno- novogodišnji turnir u malom nogometu.

U organizaciji Gradskoga poglavarstva Djed Božićnjak darivati će djecu dječjih vrtića Bili Cvitak, Blagovijest i centra Juraj Bonaći. Crveni križ će podijeliti pakete obiteljima primateljima pomoći za uzdržavanje, civilnim invalidima i najugroženijim umirovljenicima, podjeliti će se i božićnice obiteljima udovica i djeci poginulih branitelja kao i paketi skrbnicima Doma svetoga Vinka.

Gradsko poglavarstvo i ove godine odlučilo se na organizaciju dočeka Nove godine na otvorenom. Program će biti upotpunjen nastupima pozantih glazbenika i novogodišnjim vatrometom.

VRIJEME

Očekuje nas oblačno vrijeme sa povremenom kišom i pljuskovima. Temperatura zraka izmjerena u 8 sati iznosila je13 stupnjeva Celzijevih.