Utorak, 5.11.2019.

Učenici Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju ponovno aktivni


Dana 26. listopada 2019. učenici Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju sudjelovali su na snimanju HRT-ove emisije ‘Ni DA ni NE’ na temu vandalizma i huliganstva, tj. kako sadržajem za mlade suzbiti navedeno.
Ideja za javljanje na natječaj HRT-a bio je prošlogodišnji vandalizam nad Sunčevim sustavom koji je bio postavljen u gradskom parku kroz koji prolaze gotovo svi učenici srednjih škola u Sinju. Tematski filmski uradak, kojim su se učenici predstavili u Zagrebu, snimio je učenik prošlogodišnjeg 4c razreda Stipan Omrčen koji je dobio sve pohvale za film.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra počinje cijepljenje protiv gripe

Sutra, 6. studenog započet će cijepljenje protiv gripe i to cjepivom koje se centraliziranim postupkom nabavlja i distribuira zdravstvenim ustanovama za cijepljenje osoba s povećanim rizikom od komplikacija.
Sinjska Ispostava NZJZ splitsko-dalmatinske županije za sada je dobila 2.700 doza cjepiva, koje je distribuirano liječnicima obiteljske medicine.
Svake godine nakon sezone gripe prikupljaju se s terena procjene potreba za cijepljenje osoba za koje je cijepljenje snažno preporučeno i besplatno (temeljene na odazivu na cijepljenje u protekloj sezoni), na temelju njih se naručuje cjepivo i distribuira prema tim procjenama. Ove je godine na temelju iskazanih potreba naručeno 360.000 doza cjepiva, što je gotovo 10 posto više nego lani.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR