Petak, 5.11.2010.

Obavijest

Udruga "Studenti Cetinske krajine", povodom pete godišnjice svoga osnutka, organizira radionice za djecu u osnovnim školama Cetinskog kraja s ciljem prevencije međuvršnjačkog nasilja.

Radionice će do 7. studenoga provoditi liječnici i studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, specijalisti školske medicine.

U organizaciji Udruge liječnici i studenti Medicinskog fakulteta u poslijepodnevnim satima provodit će anketu o kvaliteti življenja na području Cetinske krajine, a na nekoliko lokacija u Sinju, Trilju i Otoku provodi se besplatno mjernje tlaka i šećera u krvi. 

Udruga "Studenti Cetinske krajine" donirat će po jedan komplet od 23 sveska Svjetske enciklopedije na engleskom jeziku osnovnim školama na Hanu, u Hrvacama, Otoku, Tijarici, Dicmu i Gradskoj knjižnici u Trilju.

Obavijest

Iz Komunalnog odjela Grada Sinja obavijestili su građane kako je prodaja kupusa organizirana na Hipodromu, a zabranjena je uz državnu cestu D 1, te ulice Put pazara i Put piketa.

Obavijest

Humanitarna večer na kojoj će se prikupljati novac za liječenje Žane Lelas održat će se večeras u caffe baru Gajo u Sinju, s početkom u 21,00 sat. Cijena ulaznice je 10,00 kuna, a organizator Udruga Studenti Cetinske krajine, koja poziva sve studente, maturante i druge da im se pridruže.

Stanje na cestama

Magla još mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Slavoniji. Posebice na dionicama autocesta: A 1, između čvorova Otočac i Gospić, te na A 3 Bregana-Lipovac, od Slavonskog Borda do Velike Kopanice. Na dionicama pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Na autocesti A 1, promet kroz tunele Mala Kapela i Krpani teče dvosmjerno, kroz jednu tunelsku cijev, a zabranjen je promet izvanrednim prijevozima čija širina prelazi 3,40 m.

Na Jadranskoj magistrali (D8), zbog sanacije Šibenskog mosta prometuje se naizmjence.

SAVJETI ZA VOŽNJU PO MOKRIM I SKLISKIM KOLNICIMA:
1. PROVJERITI STANJE GUMA I METLICA BRISAČA
2. OBVEZNO UKLJUČITI KRATKA SVJETLA I DANJU (BEZ OBZIRA NA VIDLJIVOST).
3. DRŽATI PROPISANI SIGURNOSNI RAZMAK IZMEĐU VOZILA, OSOBITO KOD VOŽNJE U KOLONI
4. IZBJEGAVATI NAGLA KOČENJA
5. VOZITI OPREZNIJE

SAVJETI ZA VOŽNJU PO POLEDICI ILI ZASNIJEŽENOM KOLNIKU:
1. NE KRETATI NA PUT BEZ PROPISANE ZIMSKE OPREME (4 zimske gume ili 4 ljetne s min utorom profila od 4 mm i u prtljažniku lancima za snijeg za pogonske kotače. U Hrvatskoj zimski uvjeti nastupaju sa snijegom na kolnicima).
2. OBVEZNO UKLJUČITI KRATKA SVJETLA I DANJU (BEZ OBZIRA NA VIDLJIVOST).
3. IZBJEGAVATI NAGLA KOČENJA I UBRZANJA ILI NAGLE POKRETE UPRAVLJAČEM.
4. DRŽATI RAZMAK IZMEĐU VOZILA, OSOBITO U VOŽNJI U KOLONI.
5. POSEBNO OPREZNO VOZITI PREKO MOSTOVA I VIJADUKATA.
6. SLUŠATI RADIO ILI SE RASPITATI U HAK-u (01/4640800) O PROMETNICAMA NA KOJIMA NAMJERAVATE VOZITI.
IZVOR: HAK